logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A külügyminiszter a Bosznia-Hercegovinai Főképviselői Hivatal vezetőjével egyeztetett

Magyarország számára abszolút nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdek a Nyugat-Balkán békéje, stabilitása és gazdasági fejlődése – közölte Szijjártó Péter, miután telefonon egyeztetett a Bosznia-Hercegovinai Főképviselői Hivatal vezetőjével.

A külgazdasági és külügyminiszter kedd este a közösségi oldalán, az Egyesült Arab Emírségekből írt arról, hogy egy rövid tankolási szünet alatt Abu-Dzabiból – úton Colombóba – gyors telefonos egyeztetést folytatott Christian Schmidttel.

A beszélgetés során megerősítette neki, hogy Magyarország számára abszolút nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdek a Nyugat-Balkán békéje, stabilitása és gazdasági fejlődése.

Kétségtelen, hogy Bosznia-Hercegovina kulcsszerepet játszik ebben a tekintetben a térségben, ezért mi, magyarok fontosnak tartjuk a boszniai vezetőkkel való folyamatos, érdemi, kölcsönös tiszteletre alapuló párbeszédet” – fogalmazott bejegyzésében Szijjártó Péter.

Hozzátette: „a szankciókkal való fenyegetésnek nem látjuk értelmét, jó lenne, ha az európai politikusok is belátnák, hogy nem a nyugat-balkániakról, hanem a nyugat-balkániakkal kell beszélni”.

Ajánljuk még