logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Varga Judit: Brüsszel újra előhúzza a 7-es cikkelyt, Európa megfáradt, beteg lovát

| Szerző: hirado.hu
Brüsszelben a jövő héten újra napirendre kerül a 7-es cikkely szerinti eljárás Magyarországgal szemben – utalt az eljárás közelgő megindítására közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

„A jövő héten újra előkerül Európa megfáradt, beteg lova, hiszen az Általános Ügyek Tanácsán ismét előhúzzák azt a 7-es cikkely szerinti eljárást, ami lassan már azokat sem érdekli, akik korábban még lelkesen támadták Magyarországot” – írja a politikus.

Az igazságügyi miniszter szerint „a balliberális politikusok kottájában csupán egy szólam szerepel, ez pedig Magyarország megbüntetése azért, mert nem állunk be a sorba, és ki mertük mondani: megvédjük hazánk és Európa határait, nem adjuk föl szuverenitásunkat és megvédjük a magyar szülők jogait”.

A mindezt rossz szemmel néző brüsszeli bürokraták ezért kettős mércét alkalmazva „légből kapott vádakat bújtatnak »független és objektív« jelentések köntösébe”, amelyek új politikai eljárások tárgyául szolgálhatnak.

„Mi azonban most is, ahogyan eddig mindig, állunk a vita elébe. Szakmai érveink egyenesek és tiszták, álláspontunk pedig régóta ismert” 

– hangsúlyozta Varga Judit.

A miniszter korábban a 7. cikk szerinti jogállamisági eljárást sehova nem vezető nyílt politikai eljárásnak nevezte és karácsonyfához hasonlította, amelyre újabb és újabb dísz kerül, ahogy az eljárásra is, amint történik valami a magyar jogalkotásban, közéletben. Szerinte Brüsszel a jogállami mechanizmusokat a politikai akarat kinyilvánításának eszközéül használja.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még