logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gál Kinga: Brüsszelnek anyagilag is támogatnia kell a külső határvédelmet

| Szerző: hirado.hu
Az Európai Uniónak anyagilag is támogatnia kell a külső határvédelmet, nyíltan ki kellene mondania, hogy nem lehet illegálisan belépni Európába, továbbá szolidaritásra van szükség Lengyelországgal – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő Brüsszelben csütörtökön.

Gál Kinga az Európai Parlamentben magyar újságíróknak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy a fehérorosz határon jelenleg tapasztaltak nagyon hasonlítanak a magyar határon 2015-ben zajlott eseményekhez.

„Tanulva mindabból, ami 2015-ben zajlott, és látva, hogy mi történik az Európai Unió Fehéroroszországgal közös határán, itt az ideje, hogy felébredjen az Európai Bizottság és végre aktívan, anyagilag is támogassa a külső határvédelmet”

– fogalmazott.

Az uniós bizottság szolidaritásának tehát a szavakon túl aktív segítséget, pénzügyi támogatást kell jelentenie egy határvédelemre alkalmas határzár kiépítéséhez – mondta.

Magyarország a határzárral meg tudta állítani az illegális migrációs hullámot 2015-ben, kiépítése 590 milliárd forintba került, és ehhez az Európai Unió nem adott semmiféle segítséget

– emlékeztetett Gál Kinga.

Szavai szerint az Európai Parlament még mindig nem ébredt rá, hogy miről van szó, pedig nyíltan ki kellene mondania, hogy nem lehet illegálisan belépni Európába.
Az EP-képviselő hangsúlyozta, hogy a humanitárius szempontok mellett konkrét eszközökre van szükség a hatékony és aktív határvédelemhez. Ezek hiányában a jelenleg látott események bármikor megismétlődhetnek. Ismételten előfordulhat, hogy valakik politikai célzattal zsarolásra használják a migrációt Európával szemben – tette hozzá.

„Nem menedzselni kell a migrációt, nem szétosztani kell a migránsokat, hanem arra van szükség, hogy meg tudjunk védeni a külső határokat, Európa biztonságát”

– fogalmazott. Gál Kinga végezetül rendkívül fontosnak nevezte, hogy az Európai Unió tagállamai szolidaritásukat fejezzék ki Lengyelországgal.

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még