×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A szakértő szerint a globalista erők azt szeretnék, hogy Magyarország feladja az önállóságát

 

A globalista erők, pénzügyi szervezetek azt szeretnék, hogy „feladjuk az önállóságunkat, fenyegetik Magyarországot, zsarolnak az uniós támogatásokkal, mert az Orbán-kormány nem állt be a sorba” – jelentette ki a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Boros Imre közgazdász.

Szerinte azért zavaró tényező Magyarország, mert ellenpéldát mutat, ezért a jövőben erősödni fog a politikai támadás hazánk ellen.

A rendszerváltást követően egyszer már kiraboltak minket, miközben az ország kiárusítóinak a hajuk szála sem görbült. Jövőre egy kormányváltás után megismétlődne a múlt. Jelenleg a nemzeti jövedelemnek mintegy két-három százaléka megy ki a hazánkból külföldre a profittranszfereken és a kamatokon keresztül, míg ez a szám a baloldali kormányzás alatt elérte a hét-nyolc százalékot.

Ez százalékonként ötszázmilliárd forintot jelent, tehát évente több ezer milliárd forintot tudnának az országból kivinni a globális hatalmak” – hangsúlyozta Boros Imre a szombaton megjelent interjúban.

A közgazdász szerint „a magyar baloldal ehhez kíván asszisztálni, ahogy azt korábban is tette”. Úgy vélte, „mindennek a vesztesei a hazai bérből és fizetésből élők lennének. Most már ott tartunk, hogy olyan tanulmányok születnek, amelyek felmérik az unió lakosságának vagyonát. Ezt azért teszik, hogy előkészítsék a vagyonok megadóztatását, mert nem elég a jövedelmek elvonásából megszerzett pénz. Akár jöhet a közös ingatlanadó is az unióban, ahogy már tervben van az egységes társasági adó mértékének meghatározása is. Ezzel Magyarország vesztene, mert elesne az előnyünk a befektetésekért folytatott versenyben” – magyarázta.

Boros Imre kifejtette: „Az Egyesült Államok bajban van, mert a dollárnak megszámláltattak a napjai, a világbirodalmi szerepe pedig mára leáldozott. Ez utóbbit jól mutatja az afganisztáni kivonulás”.

Úgy fogalmazott, hogy a globális pénzügyi csoportoknak a birodalmi törekvésekhez új „gazdaállatra” van szükségük. „Ilyen az Európai Unió, amelynek a parlamentje már a kezükben van, ott a patrióta erőknek már csak gerillacsoportja maradt” – fogalmazott.

Hozzátette, hogy „az Európai Bizottság is irányított, azonban egy-két nemzetállam még ellenáll”, ide tartoznak például a visegrádi országok. „A globális hatalmak elvesztették a gyarmataikat, az Amerikai Egyesült Államok leszállóágban van, így Európa maradt a pénzszedésre alkalmas terület. Ehhez Magyarországot is be kell darálni, és egy esetleges 2022-es kormányváltás után mi is beállnánk a sorba” – vélekedett Boros Imre.

A címlapfotó illusztráció.