Politikai zsarolás jogi köntösbe bújtatva az Európai Bizottság jogállamisági jelentése

 

Politikai zsarolás jogi köntösbe bújtatva az Európai Bizottság idei úgynevezett jogállamisági jelentése – értékelt Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője keddi videónyilatkozatában.

Hidvéghi Balázs kiemelte: az elmúlt hetek eseményei után nem sok illúziójuk volt az Európai Bizottság „úgynevezett jogállamisági jelentésével” kapcsolatban. „Nem ért minket meglepetés” – fogalmazott a kormánypárti politikus, aki úgy értékelt: az idei jelentés sem más, mint politikai zsarolás jogi köntösbe bújtatva.

Brüsszel a saját ideológiai, világnézeti elvárásait kéri számon Magyarországon, és ehhez használja fel ezt „a komolytalan és elfogult irományt” – fogalmazott.

A jelentés tele van abszurd állításokkal, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Ha megnézik a hivatkozásokat, jól látszik, hogy a már ismert Soros-szervezetek mondták tollba ezt a szöveget is

– összegzett a fideszes EP-képviselő.


Az egyik ilyen abszurd állításként említette, amikor arról beszélnek, hogy Magyarországon az újságírókat megfélemlítik és nincsenek biztonságban. Mondják mindezt úgy, hogy csak néhány nappal ezelőtt gyilkoltak meg egy tényfeltáró újságírót Hollandiában, a nyílt utcán.

Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy egy másikat Máltán autóba rejtett pokolgéppel öltek meg. Brüsszel mégis a magyar médiahelyzet miatt aggódik – mondta a politikus.

„Ez a hazug jelentés nem más, mint egy politikai zsarolási kísérlet hazánkkal szemben. Mindezt azért, mert szembemegyünk a brüsszeli fősodorral, nemet mondunk a bevándorlásra, megvédjük a gyermekeinket, és nem engedjük be az LMBTQ-aktivistákat az óvodákba és az iskolákba. Ahogy a múltban is, úgy most is ki fogunk állni hazánkért és megvédjük a magyar emberek érdekeit” – jelentette ki.

A címlapfotó illusztráció.