Gyurcsányék ártani akartak Magyarországnak

 

A Fidesz értékelése szerint a csütörtöki EU-csúcson született megállapodással Magyarország és a magyar emberek győztek, a magyar baloldal ugyanakkor megint csak ártani akart saját hazájának. Hollik István, a párt kommunikációs igazgatója szerint a Magyarország elleni hadjáratban „vastagon benne volt” az egész magyar baloldal is. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár úgy fogalmazott: Soros György, aki szerint azok az országok, amelyek nem fogadnak be bevándorlókat, ne kapjanak pénzt, most „csalódott”.

Hollik István pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: az EU-csúcson a magyar miniszterelnöknek sikerült megvédenie a nemzeti érdekeket és elérnie azt, hogy a Magyarországnak járó pénzeket hazánk és a magyar emberek megkapják. Ugyanakkor leszögezte: az elmúlt napokban kemény viták voltak Európában és sorozatos zsarolások, támadások érték hazánkat, a Magyarország elleni hadjáratban pedig „vastagon benne volt” az egész magyar baloldal is.

„Gyurcsány, Gyurcsányné és az egész baloldal ezúttal viszont túl messzire ment: a többi bevándorláspártival együtt megint ártani akartak Magyarországnak”


– fogalmazott.

Hollik István hozzátette: Gyurcsány Ferenc, Gyurcsányné Dobrev Klára, a momentumosok, a szocialisták és az egész baloldal mindent megtett azért, hogy Magyarországot megbüntessék és a hazánknak járó pénzeket elvegyék.

„Ez azt jelenti, hogy a magyar baloldal azért dolgozott heteken át, hogy saját hazájukat megtámadják és ezzel tudatosan meg akarták károsítani a magyar embereket”

– mondta.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Soros György megrendelésére akarták politikai feltételekhez kötni a magyaroknak járó pénzek kifizetését, amivel azt akarták elérni, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó forrásokat, ha például nem enged be migránsokat.

Hollik István hangsúlyozta: a magyar miniszterelnöknek a bevándorláspártiak és a magyar baloldal közösen indított támadásait sikerült kivédenie és elérnie azt, hogy az EU tegye most félre ezeket a mesterségesen gerjesztett politikai vitákat, hiszen Európában súlyos a járványhelyzet és sok tagállamnak azonnali pénzügyi segítségre van szüksége az egészségügyi és gazdasági védekezéshez.

A Fidesz kommunikációs igazgatója

szégyennek nevezte, hogy a bevándorláspártiak a magyar baloldallal együtt még ezt a súlyos járványügyi helyzetet is a Magyarország elleni támadásra használták fel.

Arra a kérdésre, hogy mit szólnak a diplomata-útlevéllel cigarettát csempésző Legény Zsolt, volt MSZP-s országgyűlési képviselő ügyéhez, Hollik István azt mondta: ez az ügy „feltette az i-re a pontot” a baloldal 2020-as teljesítményét illetően. A baloldal ebben a súlyos járványhelyzetben kamuvideót készített, áramot lopott és cigit csempészett – fogalmazott a fideszes politikus.

Hollik szerint az ügy felháborító és jól mutatja a baloldal lényegét, vagyis azt, hogy nem tudnak semmi mást, csak „lopni csempészni és kamuzni”. Közölte: a Fidesz–KDNP nyitott arra, hogy a diplomata-útlevelek kiadásának rendszerét felülvizsgálják.

Az európai uniós költségvetéssel kapcsolatos vitában Magyarország és Lengyelország megvédte a magyarok és a lengyelek pénzét

– írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pénteken a Facebook-oldalán, megjegyezve, hogy Soros György csalódott.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott: Soros György évek óta azt az álláspontot képviseli, hogy azok az országok, amelyek nem fogadnak be bevándorlókat, ne kapjanak pénzt.

„Ezt nem sikerült elérnie. Nem engedtünk a zsarolásnak, Magyarország és Lengyelország megvédte a magyarok és a lengyelek pénzét”

– hangsúlyozta.

Ebben a vitában a magyar és a lengyel kormány a józan ész álláspontját képviselte, amikor azt mondták, hogy járvány idején a segítséget egyetlen tagállamnál sem szabad politikai feltételekhez kötni – tette hozzá az államtitkár.