×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Állítólag keresi a megoldást, de továbbra is a migránsbefogadás pártján áll az EU

 

„A bevándorlás új tehetségekkel gazdagítja Európát. Szükségünk van a bevándorló munkaerőre. Legális bevándorlási csatornákat kell nyitni, ez segíti Európa gazdaságát” – ilyen és ehhez hasonló gondolatokat ismételgettek európai vezető politikusok egy csütörtöki, bevándorlással kapcsolatos uniós konferencián. Vagyis továbbra is úgy látják, hogy Európának mindenképpen szüksége lenne bevándorlókra. A fideszes Hidvéghi Balázs szerint „a terroristák nem tudnak annyi európait lefejezni, hogy Brüsszel felébredjen” – hangzott el az M1 Híradójában.


Hétfő reggel csaknem 500 migránst gyűjtöttek be a rendőrök és a határőrök a szerb-magyar határ menti falvakból. A helyiek azonban csak egy kis időre lélegezhettek fel. Újra megjelentek az illegális bevándorlók és az utánpótlás is folyamatos.

A helyiek szerint naponta többször is látni nagyobb létszámú visszatérő csoportokat Magyarkanizsán. Közben a magyar-román határon is sorozatosak a határsértési kísérletek.

Péntek hajnalban két kisebb afgán csoportot állítottak meg a határőrök a Nagylak-Csanádpalota határátkelőnél. Hat férfi egy bolgár kamion rakterében megbújva, egy másik öt fős csoport gyalogosan próbálkozott átjutni Magyarországra. Elmondásuk szerint mindannyian Nyugat-Európába akartak eljutni.

„Nincs olyan megoldás a migrációra, amely mindenkinek tetszene”mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön az uniós parlament és a soros német EU-elnökség által szervezett magas szintű migrációs konferencián.

„Itt az ideje, hogy az Európai Unió bátran nézzen szembe ezzel a globális kihívással” – fogalmazott David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, aki szerint az uniós munkaerőpiac igényei miatt legális bevándorlási csatornákat kellene nyitni a munkavállalás céljából érkezők számára.

Egyértelműen kiderült a migrációs konferencián, hogy az Európai Unió vezetői még mindig a bevándorlók oldalán állnak

– reagált Hidvéghi Balázs a Fidesz európai parlamenti képviselője csütörtöki közleményében. A képviselő ebben úgy fogalmazott: a terroristák nem tudnak annyi európait lefejezni, hogy Brüsszel felébredjen.

Mint írta, hiába érkezett a nizzai merénylő alig egy hónappal tette előtt Európába egy NGO-hajón, a brüsszeli vezetés még mindig értékként tekint a bevándorlásra. Hidvéghi Balázs szerint a migrációt elsősorban megállítani nem pedig menedzselni kell, mert a tömeges bevándorlás egyértelműen emeli a terrorizmus kockázatát.