„Terroristák nem tudnak annyi európait lefejezni, hogy Brüsszel felébredjen”

 

Az Európai Unió vezetői még mindig a bevándorlók oldalán állnak: ez egyértelműen kiderült az Európai Parlament és a soros német EU-elnökség által szervezett magas szintű migrációs konferencián – hangoztatta Hidvéghi Balázs, a Fidesz uniós parlamenti képviselője sajtóközleményében csütörtökön.

„Terroristák nem tudnak annyi európait lefejezni, hogy Brüsszel felébredjen” – fogalmazott a képviselő. Annak ellenére, hogy a közelmúltbeli nizzai mészárlásokat elkövető merénylő alig egy hónappal a támadás előtt érkezett egy civil szervezet hajóján Európába, a brüsszeli vezetés még mindig értékként tekint a bevándorlásra – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

Példaként hozta fel, az uniós parlament elnöke, David Sassoli felszólalását a konferencián, miszerint szükség van legális migrációra, az európai munkaerőhiány és a társadalmak elöregedése miatt.


A képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a migrációt elsősorban megállítani, nem pedig menedzselni kell. A 2015-ös válság óta eltelt öt év bebizonyította, hogy ez nem csak lehetséges, de szükséges is. A tömeges bevándorlás ugyanis egyértelműen növeli a terrorizmus kockázatát – húzta alá.

Véleménye szerint Európának világos üzenetet kell közvetítenie: csak az maradhat, aki tényleg védelemre szorul, mindenki mást a lehető leghamarabb vissza kell küldeni.

A képviselő továbbá szoros együttműködést sürgetett a migránsok származási országaival. Hangsúlyozta: az EU-nak olyan fejlesztéseket kell támogatnia, amik lehetővé teszik az ottani boldogulást. Ez az érdeke Európának, a migránsoknak és azoknak az országoknak is, ahonnan elindulnak.