×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elismerte az EU, hogy képtelenek beilleszkedni a muszlim migránsok

 

Az iszlamista erőszak európai térnyerése abból fakad, hogy a migránsok egy része képtelen beilleszkedni – áll abban a közös nyilatkozatban, amit az uniós belügyminiszterek fogadtak el a közelmúltban történt terrortámadások nyomán. Az EU lényegében először ismerte el azt, hogy a muszlimok nem tudnak beilleszkedni az európai társadalmakba.

A migránsok beilleszkedési hajlandóságának hiányából fakad a szélsőséges erőszak fokozódása Európában – állapították meg az uniós belügyminiszterek pénteki közös nyilatkozatukban. A dokumentumot az öt évvel ezelőtti párizsi merényletsorozat évfordulója alkalmából fogadták el.

Horst Seehofer német belügyminiszter „a szolidaritás komoly jeleként” értékelte a belügyminiszterek nyilatkozatát, amelynek elfogadását elsősorban Franciaország, Ausztria és Németország szorgalmazta. A német kereszténydemokrata politikus korábban kijelentette: „Hazánkban a legnagyobb veszélyt a szélsőjobboldal jelenti. De nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt sem, hogy az iszlamista terror is korunk kihívásai közé tartozik. ”

A deklaráció az eredeti tervekhez képest jelentősen finomított, politikailag korrekt megfogalmazásokat tartalmaz.

Kikerültek például a szövegből az iszlámra való hivatkozások, miként az is, hogy a bevándorlókkal szemben jogos elvárás, hogy megtanulják a befogadó országukban beszélt nyelvet, illetve, hogy saját keresettel rendelkezzenek. A beilleszkedni képtelenekkel szembeni szankciókról szóló bekezdést törölték, és enyhítették (figyelmeztetésre módosították) a törvényellenesen működő civil szervezetekkel szembeni fellépést is.

Az Európában működő imámok poltikai érzékenyítésére vonatkozó passzust úgy módosították, hogy a muszlim vallási vezetők képzése „feleljen meg az alapvető európai emberi jogoknak és értékeknek”.

„Az integráció kétirányú utca. Ez azt jelenti, hogy a migránsoktól elvárjuk, hogy aktív erőfeszítéseket tegyenek az integráció érdekében, miközben a segítség is fontos ebben a tekintetben”áll a pénteken elfogadott közös EU-s nyilatkozatban.