×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Trumpot sújtotta, Bident védte a Twitter cenzúrája

 

„Potenciálisan félrevezetőnek” minősített 300 ezer bejegyzést a Twitter az amerikai választások óta eltelt egy hétben, jelentette be a társaság jogi vezetője. Donald Trump elnök bejegyzéseinek csaknem felét zászlóval jelölték meg, ami arra utal, hogy a poszt tartalma megtévesztő lehet.

A 300 ezer megjelölt bejegyzés az október 27-től november 11-ig tartó kéthetes időszakban az amerikai választásokkal kapcsolatos összes poszt 0,2 százalékát jelentette. A választások napjaiban, november 3. és 5. között Donald Trump bejegyzéseinek közel felét félrevezetőnek minősítette a közösségi médiaportál – számolt be a The Independent.

Összesen 456 tweetet takart el figyelmeztető üzenet, azokat nem lehetett lájkolni, megosztani, illetve válaszolni rá

– derült ki Vijaya Gadde, a Twitter jogi, politikai és biztonsági vezetőjének blogbejegyzéséből.

A felhasználók háromnegyede, aki olvasta ezeket a tweeteket, megtehette ezt a címkézés levétele után – tette hozzá. Közben 389 millió alkalommal látták a demokraták két fontos üzenetét, hogy a választási eredmények valószínűleg késnek, és hogy a levélszavazás biztonságos és törvényes.

A Twitter szerint továbbra is figyelemmel kíséri a választásokkal kapcsolatos bejegyzéseket. „Változatlanul éberek vagyunk, és továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy megvédjük a választással kapcsolatos diskurzus integritását” – tette hozzá Gadde.

Az Egyesült Államok szenátusának igazságügyi bizottsága októberben meghallgatást kezdeményezett az ügyben, hogy a népszerű közösségi médiaplatformok, mint a Facebook vagy a Twitter ne befolyásolhassa az elnökválasztást. A Twitter részéről Jack Dorsey-t, a Facebook részéről pedig Mark Zuckerberget idézték be az október 28-i online meghallgatásra.

Mindkét cégvezető biztosította a republikánus többségű szenátust arról, hogy nem gyakorolnak cenzúrát a választások idején.

Ennek ellentmond, hogy amikor a New York Post a választást megelőzően nyilvánosságra hozta Joe Biden fiának, Hunter Bidennek a leveleit az ukrajnai Burisma-kapcsolatokról, a Facebook és a Twitter cenzúrázta, nem engedte közzétenni a demokrata elnökjelöltre nézve terhelő dokumentumok megosztását.