×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Nevetőgörcs és nyelvbotlás: fáradnak a demokrata jelöltek

 

Egy héttel a választások előtt egyre inkább kiütköznek a hosszú kampány jelei Bidenen és Harrisen.

A kampányhajrá egyre jobban megviseli Joe Bident, a demokraták 77 éves jelöltjét, aki egyre gyakrabban hibázik élő, egyenes adásban. Az utolsó elnökjelölti vitán a teljes olajipart zárta volna be, amit aztán helyesbítenie is kellett, de legutóbb épp alelnökjelöltjét, az első afroamerikai nőként induló Kamala Harris férjét, Douglas Emhoffot nevezte egyszerűen „Kamala feleségének”.

Egy múlt heti videóüzenetében a választások tisztasága kapcsán beszélt Biden, ám vélhetően ismét megbotlott a nyelve, amikor azt mondta: Obama elnökkel hozták létre „a leginkább kiterjedt és mindent magába foglaló választási csalással foglalkozó szervezetet” Amerika történetében.

Joe Biden bakijainak és tévedéseinek kiterjedt irodalma van már, de a szereplési kényszer még több hibalehetőséget hoz magával.

De Kamala Harris maga is egyre fáradtabbnak tűnik: a hétvégén a 60 Minutes című műsornak adott interjúban kapott kisebb nevetőgörcsöt a kaliforniai szenátor, amikor arról kérdezte a riporter, hogy szocialista, illetve progesszív politikai irányt hoz-e majd a személye egy esetleges Biden-adminisztrációba.

Kamala Harris az interjú alatt többször is zavart nevetésben tört ki. Ez egyébként nem ritka az ő esetében, bizonyos alkalmakkor még egy kampányeseményen is képes kontroll nélkül nevetni, miközben éppen olyan komoly témákról beszél, mint mondjuk a kaliforniai erdőtüzek.

Múlt hétvégén például Michiganben produkált zavarba ejtő perceket a színpadon, amikor egy rovart próbált elhessegetni maga elől, de szólt a közönségnek, „ez nem egy légy”, utalva ezzel arra a bizonyos légyre, amely néhány héttel ezelőtt az alelnökjelölti vitán riválisa, Mike Pence fejére szállt.

Egy légy szállt az amerikai alelnök, Mike Pence hajára az alelnökjelöltek vitáján 2020. október 7-én. Erről viccelődött Kamala Harris, a demokraták jelöltje (Forrás: EPA/Justin Sullivan)