×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Biden tizenegymillió illegális bevándorlót fogadna be

 


Sok téma előkerült az amerikai elnökjelöltek vitáin és a kampányban. Így például a koronavírus-járvány, a Biden család üzleti ügyei, a faji kérdések vagy például az illegális bevándorlás. Ez utóbbiról a demokraták jelöltje azt mondta, amennyiben megválasztják elnöknek, tizenegymillió illegális bevándorlónak ad állampolgárságot az Egyesült Államokban.

Joe Biden nem mondott újdonságot azzal, hogy illegális bevándorlónak adna állampolgárságot, mostani kijelentésében csupán a számok sokkolók, hiszen

Barack Obama elnöksége alatt két–három millió illegális bevándorlót fogadott be az Egyesült Államok

– mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette, Biden ezzel a kijelentéssel azoknak az amerikaiaknak a szavazatira számít, akik meggyőződésből támogatják a migrációt, tehát a szélsőbaloldali szavazókat akarja megszólítani.

Az elmúlt hónapokban az amerikai állampolgárok soha nem látott ütemben kezdtek el fegyverkezni.

A fegyvervásárlókat két nagy csoportra lehet osztani, az afroamerikai lakosságra, illetve a nőkre – mondta, és kiemelte, hogy a vásárlók nagy többsége először vitt fegyvert otthonába. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy egyre többen gondolják úgy, csak akkor lehetnek biztonságban, ha arról saját maguk gondoskodnak.

A címlapfotó illusztráció.