×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

50 Cent nem akar „20 Cent” lenni Biden magas adókulcsa miatt

 

Az amerikai rapper, 50 Cent megerősítette, hogy Donald Trump újraválasztási kampányát támogatja, mivel attól tart, hogy a demokrata Joe Biden adóemelési tervei alapján „20 Cent” válhat belőle.

A közösségi médiában fakadt ki Joe Biden demokrata párti elnökjelölt adóemelésre vonatkozó tervei ellen az ismert amerikai rapzenész, 50 Cent.

„Nem akarok 20 Cent lenni. 62 százalék… nagyon, nagyon rossz ötlet. Nem tetszik!”

– írta a New York Queens negyedében nevelkedett rapper a Twitteren.

A polgári nevén Curtis James Jacksonként (nem) ismert zenész a Fox News egyik műsorába is bekerült, amikor a házigazda, Katrina Pierson idézte a magas adókulcs miatt névváltoztatástól tartó rapper bejegyzését.

50 Cent egy másik posztban arra buzdította követőit, hogy szavazzanak Donald Trumpra. A gengszterrap műfajban alkotó sztár ezzel

letette a garast a jelenlegi elnök újraválasztása mellett, akinek kampánystábja éppen azon dolgozik, hogy szélesítse Trump szavazóbázisát a feketék körében.

Biden támogatja az évi 400 ezer dollárnál nagyobb bevételt elérő vállalatok és magánszemélyek adókulcsának emelését. Ezzel a demokrata elnökjelölt semmissé tenné a Trump által 2017-ben bevezetett adótörvénynek azt a passzusát, amely 39,6 százalékról 37 százalékra csökkentette a legmagasabb adókulcsot.

A rapper közzétett egy képet a CNBC hírtelevízió adásából is, amely szerint a New York-i lakosok esetében a szövetségi és az állami adók együttes mértéke elérheti a 62 százalékot.

„Mi a f***? Szavazz Trumpra! Én kiszállok, p****ba New Yorkkal. A Knicks (a város kosárlabdacsapata) amúgy sem nyerő.” – írta 50 Cent a Twitteren.