×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az EU tétlenül nézte, amikor Gyurcsány békés tüntetőkre lövetett

 

Továbbra is kettős mérce érvényesül Brüsszelben az emberi jogok és a jogállamiság szempontjából – jelentette ki Hidvéghi Balázs a Fidesz uniós parlamenti (EP) képviselője szerdai sajtótájékoztatóján a belga fővárosban.

A politikus a rendőri erőszakról szóló keddi európai parlamenti plenáris vitával kapcsolatban azt mondta, hogy több mint két éve nem tisztázódtak a szlovák Jozef Chovanec halának körülményei, aki belga rendőri őrizetben halt meg.

Az EU sem tette meg a megfelelő lépéseket, hogy az igazság kiderüljön – közölte.

Idézte Mark Rutte holland kormányfőt, aki a napokban arról beszélt, hogy országában rendszerszintű a rasszizmus.

Mindkét ügy azt mutatja, hogy Belgiumban és Hollandiában is jogállamisági problémák vannak, de ezekről az EU mélyen hallgat” – emelte ki.

Hozzátette továbbá, hogy 2006. őszi magyarországi tiltakozások folyamán Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök békés tüntetők ellen vezényelte ki a rendőrséget, amelynek során volt, aki szeme világát vesztette el a hatósági erőszak következtében.

Ezek a túlkapások egy vitát sem érdemeltek meg az uniós parlamentben – emelte ki.

Mint mondta, a jogállamiságot politikai fegyverként használja az EU, és önkényes mércét használ azon országokkal szemben, amelyekkel értékrendbeli vitában áll.

Kifejezte azon véleményét is, hogy az EP-nek nem haszontalan vitákat kellene napirendjére vennie, hanem a koronavírus-járvány elleni védekezésről és a gazdasági helyreállításról kellene tárgyalnia.

Újságírói kérdésre válaszolva közölte, hogy Magyarországon a zsidó közösségek biztonságban élnek, ellentétben Michael Roth német államtitkár állításaival, aki a közelmúltban antiszemita vádakat fogalmazott meg Magyarországgal szemben.

Nálunk a közrend erős, és határainkat megvédjük az illegális migránsoktól, akik jelentősen hozzájárulnak az antiszemitizmus erősödéséhez Európában” – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.