×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Soros-hálózat lobbistájának minden fontos európai intézménybe bejárása van

 

Gerald Knaus, a spekuláns embere tevékenységéről közöl cikksorozatot a Magyar Nemzet.

(Fotó: Twitter)

A Magyar Nemzet cikksorozatban mutatja be a Soros-hálózat Magyarország elleni lejárató hadjáratának vezetőjét és tevékenységét. A lap riportja Gerald Knausról, a Euro­pean Stability Initiative elnökéről szól, aki az elmúlt hónapokban újabb kommuniká­ciós offenzívát indított hazánk ellen.
2018 áprilisában jelent meg a Twitteren egy inkognitóban működő, de feltűnően jól informált szivárogtató oldal, a Pace Leaks. A közösségi felület kifejezetten az Európa Tanács és Knaus intézményének kapcsolatát vette górcső alá, és egy sor korrupciógyanús összefüggést tárt fel, melyek Magyarországot is érintik – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.
Emlékezetes, hogy az Európa Tanács és annak vezetője, a baloldali Thorbjorn Jagland – aki szintén jó kapcsolatot ápol Soros Györggyel – számos alkalommal bírálta hazánkat.

Gerald Knaus két stratégiát alkalmaz egyszerre az Európa Tanács (ET) működésének befolyásolására,

egyrészt szoros személyi hálót font az ET politikusai köré, amely csoport jellemzője, hogy egy-egy lobbista, NGO-hálózati ember bármikor kiköthet az ET vezetőinek munkatársaként (forgóajtó-effektus), de vissza is juthat Knaus szervezetéhez. Egy ilyen hálózatban könnyen megy az információcsere, a lobbizás, az informális nyomásgyakorlás. Ez egy klasszikus üzleti lobbiszervezet működésmódját idézi – írták.
A másik stratégia, amelyet a ­Knaus-féle kör alkalmaz, a nyilvánosság felhasználása. Egy bejegyzésében ­például megdicséri az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlését, hogy egy adott ügyben „jó irányba halad” – de azonnal további cselekvésre szólítja fel őket.
A korábban említett Jaglandnak „javaslatot kell tennie” – írja felszólító módban a tiszteletkörök nélkülözésével az Európa Tanács főtitkárának Knaus, és valamiért megjelöli bejegyzése végén az ECFR-t, amely egy másik Soros-lobbiszervezet.

Dokumentumok bizonyítják a Soros ­alapítvány és a Knaus intézete közötti pénzmozgásokat.

Ezek célja leplezetlenül az Európa Tanács politikai irányvonalának befolyásolása volt – olvasható a cikkben.
A Magyar Nemzet információi szerint azonban Knausnak a Soros-hálózattal ápolt kapcsolata ennél is mélyebb. Az ESI honlapján publikált jelentéseken túl ugyanis úgynevezett „árnyékjelentéseket”, tehát politikai jellegű háttéranyagokat is készítenek a hálózat tagjai számára.
Forrá­saik szerint például a hazánk elleni európai parlamenti jelentést megfogalmazó Judith Sargentini felkészítése is részben ezen módszerrel történt, részben pedig a hálózat más tagjainak személyes felvilágosító tevékenységével. Sargen­ti­­ni egyébként korábban – a bevándorlókért aggódva – osztotta meg a Twitter­-oldalán Knaus egy hollandiai tévészereplését is.

Mindemellett az ESI bennfentesei szerint a személyes lobbizásra is nagy hangsúlyt helyez,

nemcsak Brüsszelben, hanem Berlinben vagy éppen Párizsban is. Nem elhanyagolható körülmény, hogy a hálózat magyarországi vezetői is vele tartják a kapcsolatot. Lapunk ezt a közösségi médiában is ellenőrizte, és meggyőződtünk arról, hogy Knaus be van kötve ezen NGO-világ egyik kulcsemberéhez, akivel a közösségi médiában ismerősök.
A címlapfotó illusztráció.