×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem válogat az eszközökben a Demokrata Párt

 

Közel két hónapja tartanak a zavargások Oregon legnagyobb városában, Portlandben. Az erőszakért és a gyújtogatásokért a szélsőbaloldali, magát antifasisztának nevező Antifa-mozgalom aktivistái a felelősek. Azonban a háttérben a Demokrata Párt áll, amelynek célja Donald Trump elnök meggyengítése a novemberi választások előtt.

Ostrom alá vonták a portlandi szövetségi bíróság székházát a baloldali szélsőségesek. A Black Lives Matter- (A fekete életek számítanak, BLM) és az Antifa-mozgalom aktivistái megpróbálták felgyújtani az épületet. Kísérletük azért nem sikerült, mert a városba küldött szövetségi rendfenntartó erők megfékezték a tömeget.

A Black Lives Matter-mozgalom tüntetői a szövetségi bíróság épületét ostromolják Portlandben (Fotó: MTI/EPA/David Swanson)

A szélsőségesek a tüntetésen azt is követelték, hogy Donald Trump vonja vissza a város békéjét védő egységet. Portland demokrata párti vezetése bejelentette, amíg a rendfenntartók a városban vannak, a szövetségi kormányra 15 perceként 500 dolláros büntetést szabnak ki. Ennek hatására az egységek elhagyták a várost.

Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, novemberben elnökválasztás lesz az Egyesült Államokban. Hozzátette, az elnökválasztásnak több törésvonala, mondanivalója is van, főleg Donald Trump részéről. Ezek a témák az elmúlt években meghatározták az Egyesült Államok politikáját.

Most pedig egy új jelenséggel állnak szemben. Jól látható, hogy

a Demokrata Párt baloldali szárnya, amely egyre szélsőségesebb, hergeli az Antifa- és a BLM-mozgalmat.

Kiemelte, az a kijelentés, miszerint a rasszizmus jelen van az Egyesült Államokban, már rendszerszinten sem igaz. A probléma valóban valós, de nem rendszerszinten.

Az, hogy a rasszizmus politika lett, annak az az oka, hogy novemberben választások lesznek, és a Demokrata Párt egy olyan új politikai témát próbál irányítani, ami Donald Trump ellen szól – mondta. Azonban most már az is látszik, hogy

a Demokrata Párt vezetőinek kezéből kicsúszott ez a terv és önálló életre kelt, egyre inkább anarchistává vált.

A balliberális sajtó mindig hurrá optimizmussal próbálta bemutatni azokat az eseményeket, amelyek a jobboldal ellen szóltak” – fogalmazott. Hozzátette, azonban az elmúlt évtizedben bekövetkezett változás a világban, Donald Trump lett az Egyesült Államok elnöke, az a politikus, aki a mainstream, balliberális médiával szemben megpróbált politikailag is fellépni.

A Demokrata Párt ennek a változásnak a tovaterjedését szeretné megakadályozni az Egyesült Államokban.


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.


A címlapfotó illusztráció.