Kenőpénzzel irányíthatta Porosenkót Joe Biden ukrajnai korrupcióba keveredett fia ügyében

 

„Bombaként robbant” az ukrán belpolitikában a hír, amelyet egy párton kívüli parlamenti képviselő tárt a sajtó elé egy online tájékoztatón. Nem kevesebbet állított, mint hogy bizonyítékai vannak arra, hogy Joe Biden, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje még Barack Obama alelnökeként egymilliárd dollár kenőpénzzel irányította Petro Porosenko államfőt, és rajta keresztül egész Ukrajnát. Arra akarta rávenni, hogy váltsa le az ukrán főügyészt, aki fia, Hunter Biden kétes üzleti ügyeit vizsgálta. Petro Porosenko szerint a felvételek hamisítványok – közölte az M1 Híradója.

Andrij Derkacs a sajtótájékoztatón olyan hangfelvételeket mutatott be, amelyeken szerinte az akkori amerikai alelnök és az ukrán elnök telefonbeszélgetése hallható. Az amerikai elnök és az alelnök hivatalos telefonbeszélgetéseit minden esetben rögzítik, és a bemutatott hanganyagban többször szerepel a telefonközpontos hangja is, feltehetően az amerikai alelnöki hivatal munkatársáé.

A hangfelvételen szereplők hangja több forrás szerint is hasonlít Joe Biden és Petro Porosenko hangjára, a felvétel eredetiségét azonban egyelőre nem igazolták hivatalosan – hangzott el az M1-en.


A bemutatott hanganyagból kiderülhet, hogy Joe Biden alelnökként, John Kerry külügyminiszter segítségével arra akarta rávenni Porosenko ukrán elnököt, hogy váltsa le az ukrán főügyészt, Viktor Shokint, aki vizsgálatot indított az amerikai alelnök fia, Hunter Biden ukrán üzleti ügyeivel kapcsolatban.

Kétes üzleti tevékenységgel szerzett olajipari érdekeltséget Hunter Biden

Hunter Biden a 2014-es hatalomátvétel után olajipari érdekeltségeket szerzett Ukrajnában, amelyek egy része kétes üzleti „manővereket” is felvetett. Derkacs képviselő bemutatta azt a hangfelvételt is, amelyen Joe Biden gratulál Porosenko elnöknek, amiért sikerült leváltania a fia kétes üzelmeit vizsgáló főügyészt.

„Gratulálok ahhoz, hogy megvan az új főügyész, nagyon fontos, hogy azon dolgozzon, hogy mielőbb helyrehozza a kárt, amit Shokin okozott” – utalt az amerikai alelnök az előző főügyészre.

Majd pedig „robban az atombomba”, amikor Biden kijelenti, beváltja ígéretét.

„A szavak embere vagyok, és most, hogy van új főügyész, dolgozhatunk azon, hogy aláírjuk az egymilliárd dolláros hitelgaranciát” – mondta Joe Biden akkori alelnök.

Az ukrán lakosság nyomorgatásából tömhették Soros zsebét?

Ez a pénz úgy tudni, az ukrán hadsereg fejlesztésére ment volna, és jelentős része Porosenkónál landolt volna az elnök hadiipari érdekeltségein keresztül.

Joe Biden amerikai alelnök kérésére Porosenko a kétszeresére emelte az ukrán energiaárakat. Erről a beszélgetésről is készült hangfelvétel. Ezen Porosenko kijelenti: a parlamentben megszavaztuk a közüzemi díjak százszázalékos emelését, annak ellenére is, hogy az IMF csak hetvenöt százalékot akart.

A sajtótájékoztatón bemutattak egy grafikont, amelyen látszik, hogyan emelkedett Ukrajnában a fűtés, a villanyáram és a víziközmű-szolgáltatás ára.

Az Ukranews.com nevű hírportál közben arról ír, hogy a nagy állami energiacégek igazgatótanácsában csupa Soros-szövetséges ül, vagyis az ő zsebüket, és rajtuk keresztül

Soros György zsebét az amúgy is a létminimumon tengődő ukrán lakosság megsarcolásával, további terhelésével tömték még vastagabbra.

Egyes elemzők szerint ez az ügy végzetes csapást mérhet Joe Biden jelenlegi demokrata elnökjelölt politikai karrierjére, de az egész Demokrata Pártra nézve is.

Egy hangfelvétel veszélyeztette Trump elnökségét, de igaza lehetett

Több mint egy évig meghatározta az amerikai belpolitikát a Donald Trump elnök ellen a demokraták által indított alkotmányossági eljárás. A demokraták ugyanis megszerezték egy állítólagos telefonbeszélgetés hangfelvételét, amelyen szerintük Trump elnök arra kéri Volodimir Zelenszkij jelenlegi ukrán elnököt, hogy nézzen utána a Joe Biden fiához köthető kétes üzleti ügyeknek.

Az amerikai demokraták akkor Trump elnök azonnali leváltását követelték,

mert szerintük elnökhöz méltatlan eszközökkel, külföldi hatalmak segítségét felhasználva, hamis bizonyítékokkal akarta ellehetetleníteni politikai ellenfelét, Joe Bident. Minden nemzetközi fórumon árulónak, diktátornak, hazugnak és cselszövőnek kiáltották ki a demokraták az amerikai elnököt.

Azonban, ahogy most a hangfelvételből kiderült, lehet, hogy az ifjabb Bidennek valóban lehettek zavaros üzleti ügyei, amelyet apja, a jelenlegi demokrata elnökjelölt – hatalmával visszaélve – akarhatott eltussolni.