Napi ezer adag ételt főznek jótékony célra az EP konyháján

 

Az Európai Parlament (EP) brüsszeli épületének üzemi konyháján napi ezer adag ételt főznek a koronavírussal összefüggésben jótékony célra – közölte David Sassoli, az Európai Parlament elnöke szerdán.

David Sassoli, az Európai Parlament elnöke (Fotó: EPA/Olivier Hoslet)

A menzát nemrég nyitották újra azzal a céllal, hogy ételt készítsen el mindenekelott a koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak és más rászorulóknak.

Közel érezzük magunkat azokhoz, akik szenvednek, és azokhoz, akik fáradhatatlanul dolgoznak a kórházakban” – fogalmazott az EP elnöke.

 

Hozzátette, az uniós parlament a járműflottája egy részét orvosok, ápolók és szociális munkások utaztatásához bocsátotta rendelkezésre. Az autók Brüsszelben és a környező településeken szállítják a dolgozókat otthonuk és munkahelyük között.

Sassoli korábban arról tájékozatott, hogy a súlyos egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel az EP egyik épületrészét elérhetővé tesszik a hajléktalanok és a társadalom legsebezhetőbb csoportjai számára.

Március közepe óta az Európai Parlamenti képviselői és tisztviselői távmunkában dolgoznak. A rendkívüli uniós intézkedések gyors elfogadása érdekében két héttel ezelőtt rendezett plenáris ülést videókonferencia keretében tartották, amelyen a képviselők nagyrésze otthonról szavazott.

Az EP soron következő, csütörtökön kezdődő kétnaposra tervezett plenáris ülését szintén videókonferencia formájában tartják. Információk szerint személyes jelenléttel leghamarabb szeptemberben rendeznek plenáris ülést az EP brüsszeli, illetve strasbourgi épületeiben.