Deák: Támadják Magyarországot, pedig hatékonyak a kormányzati intézkedések

 

Ismét Magyarországot támadja Brüsszel és a hazai ellenzék, pedig a kormány járványügyi intézkedései hatékonyak – erről beszélt Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1-en szerda este.

Hozzátette: az Európai Parlamentben álhírek alapján fognak tárgyalni Magyarországról. Például azt állítják, hogy a koronavírus-törvény felfüggesztette a parlament működését, holott az a héten is ülésezett.


Ismét tudatos lejárató kampány folyik Magyarország ellen – fűzte hozzá. Deák Dániel hangsúlyozta: a cselekvőképes és határozott kormányzati döntéseknek köszönhetően Európában Magyarországon az egyik legalacsonyabb a koronavírusos fertőzések aránya, illetve a lakosságszámhoz viszonyított halálesetek aránya is jóval elmarad a magyar koronavírus-törvényt támadó országok adataitól.

A többnyire balliberális kormányok által vezetett nyugat-európai országok ezekkel a támadásokkal csak saját kudarcos válságkezelésükről próbálják elterelni a figyelmet. Az Európai Egyesült Államok gondolatát támogató erők pedig kétségbe vannak esve, hogy a migrációs válság után a koronavírus-járványban is erősödnek a nemzetállamok és újabb „pofont kaptak a liberális elvek”.

A szakember kitért arra is: hazai ellenzék aknamunkát folytat a kormány ellen, kritizálja a koronavírus-törvényt, támadja a kormány hatékony intézkedéseit.