Három évtizedig tartottak fogságban egy venezuelai nőt

 

Többek között szexuális erőszak elkövetésével vádolnak egy 56 éves venezuelai férfit, aki 31 évig tartott fogságban egy nála hét évvel fiatalabb nőt – írta a The Daily Mail.

Forrás: Google Streetview

A vádirat szerint az áldozat még 17 évesen ismerkedett meg az akkor 24 éves Matias Salazarral. Helyi média források szerint a férfi már a kezdetekben erőszakos volt Morellával, ezért rávette, hogy szökjenek el otthonról, mivel a szülők nem tetszett a kapcsolatuk. 1988 decemberében a fővárostól 80 kilométerre fekvő Maracay-ban teleptedtek le. Először hotelekben húzták meg magukat, majd egy panelben telepedtek le – írta a The Daily Mail.

A nő egy világítás nélküli, sötét lakásban élt a következő három évtizedben. A férfi fizikailag és lelkileg terrorizálta, szexrabszolgaként használta. Salazar eközben nem messze a helyszíntől saját lakásában élt élettársával és annak lányával.

Morella, aki idejét televízióssal, rádióhallgatással töltötte, többször is megpróbált megszökni. Végül január 24-én a férfi a helyszínen felejtette a lakás kulcsait, és így sikerült elmenekülnie.

Ezután szociális munkások segítettek neki és hívták a rendőrséget. Elmondták, hogy a nő első kérése az volt, hogy hadd nézhesse meg a Disney 1995-ös Pocahontas fimjét.

A név nélkül nyilatkozó szomszédok  semmi különöset nem tapasztaltak. A rendőrség most az vizsgálja, hogy Salazar élettársával, vagy fogadott lányával is erőszakos volt-e.