Kovács: Mintha csak a Soros-tervet olvasnánk az európai liberálisok új bevándorláspárti javaslatában

 

Egy magát Európa megújítójának tekintő politikai csoport olyan javaslatokat tett le az Európai Parlament asztalára, amelyek kísértetiesen emlékeztetnek Soros György 2015-ös tervére – erről beszélt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Azt gondolnánk, hogy lassan öt évvel a migrációs válság után Európa felelős politikusai végre belátták a bevándorláspárti politikájuk kudarcát. Sajnos nem ez a helyzet, most éppen az európai liberálisok tettek le egy újabb javaslatot az Európai Parlament asztalára” – közölte Kovács Zoltán.

A magát Európa megújítójának tekintő, Renew Europe politikai csoport olyan javaslatokat tett le az asztalra, amelyek kísértetiesen emlékeztetnek Soros György 2015-ös tervére. Lehetőséget, nem pedig veszélyt látnak a migrációban, menedzselni akarják azt, nem pedig megállítani – hívta fel a figyelmet.

Ösztönözni akarják a bevándorlók beáramlását és a családegyesítést, állampolgárságot szeretnének nekik adni, illetve arra köteleznék az európai tagállamokat, hogy kötelezően vegyenek részt a migránsok szétosztásában. Sokkal több szerepet, sokkal több lehetőséget adnának azoknak az NGO-knak, amelyek eddig is aktívak voltak a bevándorlás segítésében” – fűzte hozzá.

Mi ez, ha nem a 2015-ben már látványosan megbukott bevándorláspárti tervek leporolása és újra napirendre tétele? Bár nevükben Európa megújításáról beszélnek, mi pontosan tudjuk, hogy ezek a tervek Európa pusztulásával járnának” – vélekedett Kovács Zoltán.

Magyarország kormánya következetesen a magyar emberek érdekeit képviseli az Európai Unióban, mi azt gondoljuk, hogy Európát meg kell őrizni európainak – jelentette ki az államtitkár.