Netanjahu támogatásáról biztosította az amerikai vezetést

 

Benjámin Netanjahu, az ügyvivő izraeli kormány miniszterelnöke gratulált Donald Trump amerikai elnöknek Kászim Szulejmáni, az iráni Forradalmi Gárda különleges egysége parancsnokának megöléséhez, és támogatásáról biztosította az amerikai vezetést – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerdán.

Néhány órával az Egyesült Államok Irakban található katonai támaszpontja elleni iráni rakétatámadás után Benjámin Netanjahu kijelentette, hogy bárki, aki Izraelre támad, súlyos csapást fog elszenvedni.

Egy konferencián beszélve a kormányfő méltatta az amerikai elnököt Szulejmáni megöléséért, mert mint mondta, a Kudsz hadosztály parancsnoka sok ártatlan ember haláláért volt felelős.

„Izrael Amerika oldalán, és mögötte áll, már sokszor elmondtam, de ma elismétlem: Amerikának és Izraelnek nincs jobb szövetségese egymásnál” – mondta Netanjahu. A konferencián felszólalt Jiszráel Kac külügyminiszter is, aki szintén támogatásáról biztosította az amerikai vezetés politikáját, és helyes lépésnek nevezte Szulejmáni megölését, valamint ezek után biztonságosabb helynek nevezte a Közel-Keletet.