Szijjártó: Folytatódnak a bevándorláspárti erők támadásai

 

Szünet nélkül folytatódnak a bevándorláspárti erők támadásai Magyarország ellen – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-vel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/ KKM/ Borsos Mátyás)

A miniszter közleményében arra reagált, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Der Tagesspiegel című német napilap vasárnapi számában ismét kritizálta Magyarországot, amiért nem fogad be illegális bevándorlókat. Jean Asselborn szerint a jogállamiság Magyarországon nincs megfelelő állapotban – ismertette a cikkben foglaltakat Szijjártó Péter a kommünikében.

Azt írta: a luxemburgi külügyminiszter Soros György üzletember, Frans Timmermans, az Európai Bizottság leköszönő és egyúttal leendő alelnöke és Jean-Claude Juncker, a bizottság leköszönő elnöke szövetségese, ők meg akarják szervezni a bevándorlást. Orbán Viktor miniszterelnök viszont a magyar emberek szövetségese a bevándorlás elleni harcban.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország olyan jogállam, ahol a magyar emberek biztonsága és jogai a legfontosabbak. És Magyarország egy olyan uniós tagállam, amely betartja az európai szabályokat, amikor megvédi a saját határát, amely az Európai Unió külső határa is egyben.