Salvini szerint a Conte-kormány elárulta Olaszországot

 

Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az „Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő" új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves naggyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap.

Matteo Salvini beszéde elején olaszul, franciául, németül és angolul is megismételte, hogy „az olasz nép senkinek sem a rabszolgája”.

Matteo Salvini, az ellenzéki Liga elnöke támogatóival fényképezkedik pártja évenkénti nagygyűlésén az észak-olaszországi Pontidában 2019. szeptember 15-én. (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

A Liga vezetője kijelentette, hogy Giuseppe Conte  miniszterelnök „eladta” Olaszország szuverenitását és gazdasági érdekeit, és ezért „Macron és Merkel vállveregetését” érdemelte ki. Conte  azért  nyitotta meg a kikötőket, mivel „ezt ígérte az EU-nak, és ezért cserébe ismét kormányon maradhatott” – hangsúlyozta Matteo Salvini.

A Liga vezérének szavait több tízezren hallgatták Pontida mezején, az egykori Északi Liga megalakulásának jelképes helyszínén, ahol a párt 1990-től minden évben naggyűlését tartja.