Trump kérésére lemondott a nemzetbiztonsági tanácsadója

 

Cikkünk frissült. 

Donald Trump amerikai elnök kérésére kedden lemondott John Bolton, az elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

Tegnap este értesítettem John Boltont, hogy a Fehér Házban már nincs szüksége szolgálataira. Sok javaslatával nem értettem egyet, ahogy mások sem, ezért megkértem őt, hogy adja be lemondását” – közölte Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök.

Az elnök mikroblog-bejegyzése után Bolton is közzétett egy Twitter-bejegyzést, amelyben szó szerint azt írta: „tegnap éjjel felajánlottam a lemondásomat az elnöknek, mire Trump elnök azt mondta, térjünk vissza rá holnap”.

 

A bejelentésre azt követően került sor, hogy amerikai sajtóhírek szerint Bolton kifejezetten ellenezte az Egyesült Államok és az afganisztáni tálibok között tervezett béketárgyalásokat Camp Davidben. Az amerikai sajtó egyébként korábban is többször említést tett arról, hogy a nemzetbiztonsági tanácsadó már nem élvezi az elnök teljes bizalmát – közölte az MTI.

Michael Flynn és HR McMaster után Bolton már a harmadik személy volt, aki Trump regnálása alatt betöltötte a posztot. Trump köszönetet mondott Bolton eddigi munkájáért A következő nemzetbiztonsági tanácsadó kijelölését pedig a jövő hétre ígérte.