Pszichiátriai vizsgálat vár az elkövetőre, aki ledobott egy kisfiút a Tate Modern múzeum teraszáról

 

Pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá azt a 17 éves elkövetőt, aki a minap ledobott egy hatéves gyereket a londoni Tate Modern múzeum tíz emelet magasan lévő kilátóteraszáról.

A londoni központi büntetőbíróság csütörtökön hozta meg erről szóló döntését. Az  elkövető a meghallgatáson sem közölt semmit tettének indítékairól. Pusztán nevének, lakcímének és életkorának megerősítésére volt hajlandó. Személyazonossága a kiskorúakra vonatkozó törvényi előírások értelmében nem hozható nyilvánosságra.

A gyanúsított vasárnap délután dobta le hatéves áldozatát a világhírű múzeum kilátóteraszáról. A francia kisfiú, aki a szüleivel tartózkodott az intézményben és vakációra érkezett Londonba, öt emeletet zuhant, mentőhelikopterrel szállították kórházba. Súlyos sérüléseket, gerinc-, láb- és kartörést szenvedett, vérzés alakult ki az agyában.

A Tate Modern az Egyesült Királyság legnépszerűbb turistalátványossága, tavaly 5,9 millióan keresték fel. A Temze partján egy régi erőmű épületében 2000-ben nyílt meg a múzeum, a kilátóteraszt 2016-ban adták át egy bővítés keretében.