Légicsapás érte Tripoliban a Mitiga repülőteret, a légi forgalom leállt

 

Légicsapás érte szerdán Tripoli egyetlen még működő repülőterét, a Mitiga nevű légikikötőben emiatt leállt a légi forgalom.

A légi forgalom leállt  Tripoliban, mert légicsapás érte a Mitiga repülőteret. Ahmed al-Miszmári tábornok, a fővárost ostromló Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) szóvivője szerint az LNA légiereje drónokkal semmisítette meg a mitigai légibázis fő vezérlőtermét.

Kedden éjjel légicsapás ért egy főleg afrikai migránsokat fogva tartó menekültközpontot is a líbiai főváros, Tripoli egyik külvárosában, Tádzsúrában. A bombázásnak legalább 44 halottja és 130 sebesültje van.

A Tripoli központjától keletre fekvő Tádzsúra külvárosban található több katonai bázisa is a nemzetközileg elismert líbiai kormánnyal szövetséges erőknek, amelyek több mint három hónapja próbálják visszaverni a fővárost ostromgyűrűbe záró, lázadó kelet-líbiai erők támadásait.

Az ország keleti és déli részét ellenőrző, Halífa Haftar tábornok vezette LNA hétfőn azt közölte, hogy heves légitámadásokat fog indítani tripoli célpontok ellen, miután a háború hagyományos eszközeit már kimerítette.