Három év után szabadult ki egy Szíriában túszul ejtett olasz férfi

 

Kiszabadult egy olasz férfi, akit 2016 áprilisában hurcoltak el és tartottak túszul Szíriában - közölte Giuseppe Conte olasz kormányfő.

Sergio Zanottit a családja szerint Törökország déli részén, a szíriai határ közelében fogták el három éve ismeretlen elkövetők.

A bresciai üzletember elrablásáról kevés információ látott napvilágot nem utolsósorban a kiszabadításán fáradozó olasz kormány erőfeszítései miatt. „Egy bonyolult és kényes hírszerzési, nyomozási és diplomáciai művelet végrehajtásával ma sikerült elérni Sergio Zanotti szabadon engedését” – közölte Conte hivatala.

„Honfitársunk szemlátomást jó állapotban van, s néhány órán belül visszatér Olaszországba, Rómába” – tette hozzá a kormányfő.

Az állásfoglalás nem tartalmazott arra vonatkozó értesülést, hogy ki tartotta fogva a férfit, s miként sikerült biztosítani szabadulását.

Az olasz üzletembert elrablók két videót is közzétettek Zanottiról a fogva tartása idején. Az egyik felvételen két, maszkos fegyveres között volt látható térdepelve, ahogy egyenesen a kamerába néz. A hosszú szakállat viselő férfi az olasz kormányhoz fordult segítségért, hogy ne gyilkolják meg fogvatartói.