Az MJVSZ támogatásával segít az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján

 

Több száz családot segít tüzelővel és élelmiszerrel az Ökumenikus Segélyszervezet a Megyei Jogú Városok Szövetségének támogatásával Kárpátalján.

Folytatódik az Ökumenikus Segélyszervezet segélyakciója Kárpátalján a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) támogatásával: pénteken Beregszászon és környékén biobrikettek és élelmiszercsomagok kiszállítása kezdődött meg a hátrányos helyzetű nagycsaládosoknak, fogyatékkal élőknek és egyedül élő nyugdíjasoknak.

A segélyakcióról Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai-ukrajnai képviseletének vezetője az MTI érdeklődésére telefonon elmondta: a segélyszervezet mostani akciója része és folytatása az MJVSZ által támogatott, másfél éves kárpátaljai segélyprogramnak. Hozzátette, hogy a program keretében 2017 ősze óta az Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi munkatársai összesen 3350 élelmiszer- és higiénés csomagot, valamint több mint 225 tonna biobrikettet osztottak ki a városban és a járásban.

A képviseletvezető jelezte, a pénteken kezdődött segélyakció során a segélyszervezet munkatársai a következő hetekben több mint 1170 élelmiszercsomagot osztanak ki, és 358 beregszászi, valamint környékbeli rászoruló nagycsaládosnak, fogyatékosnak, továbbá egyedülálló nyugdíjasnak adnak át egyenként 250 kilogramm biobrikettet. Az is elmondta, hogy az élelmiszercsomagok és tüzelő házhoz szállításának a költségeit is az Ökumenikus Segélyszervezet állja.

Az Ökumenikus Segélyszervezet szerteágazó kárpátaljai tevékenységéről szólva Gerevich János kifejtette, hogy az MJVSZ összesen 100 millió forintnyi támogatásából – a segélyakciók lebonyolításán kívül – megújult a segélyszervezet beregszászi fejlesztőközpontjának épülete is, amely alkalmassá vált arra, hogy 70 hátrányos helyzetű gyermek részére heti rendszerességgel egyebek mellett speciális fejlesztési programokat, angol nyelvű és matematikai korrepetálást indítsanak.

Ugyancsak az adománynak köszönhetően a központban létrehozták a Biztos Kezdet gyermekházat csecsemők és 3 éves kor alatti kisgyermekek, valamint szüleik támogatása céljából – mondta el a szakember.