Több tízmilliárd forintot költ migránskártyákra az EU

 

Több mint 90 ezer bevándorló kap juttatást az úgynevezett migránskártyákon az Európai Uniótól, összesen csaknem 40 milliárd forint értékben – mondta a kormányszóvivő az M1 csatorna csütörtök esti műsorában az Európai Bizottság válaszára hivatkozva.

Hollik István elképesztőnek nevezte, hogy tényleg léteznek ezek a név nélküli bankkártyák. A kötelező kvótát most állandó áttelepítési keretnek hívják, a lényeg azonban ugyanaz – hangoztatta.

A kormányszóvivő kijelentette: ők arra hívják fel a magyar emberek figyelmét, hogy az unió tervei veszélyeztetik a kontinens biztonságát. Hangsúlyozta, a magyar kormány álláspontja a migrációról három éve változatlan.

„Régi játék” zajlik Magyarország és az Európai Bizottság között: amint a magyar kabinet tényszerűen tájékoztatja a bevándorláspártiak terveiről a lakosságot, a bizottság egyből megpróbálja letagadni azokat – jelentette ki Hollik István.

A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellett egy komoly útfejlesztési programot is kidolgoztak. A kabinet azt akarja, hogy vonzó alternatíva legyen a falusi élet – tette hozzá.

A címlapfotó illusztráció.