Soros György nyíltan is beszállt az európai parlamenti választási kampányba

 

A milliárdos egy cikkben ír arról, hogy a választás egy forradalmi pillanat lesz, ezért mindenkinek fel kell ébrednie, mielőtt túl késő lenne. Az Európai Néppártot a legrosszabb fajta támadónak nevezte, amely szerinte az Orbán Viktor vezette Fideszt csak azért hagyja tagjai között, hogy megőrizhesse többségét. Soros azt is kifejti, hogy ma radikális egyensúlyhiány van Európában, aminek az oka, hogy nincsenek megfelelő eszközök az uniós alapértékeket sértő tagállamok fegyelmezésére – közölte az M1 Híradója.

„Az Európai Unió alvajáróként a teljes feledés felé halad, ezért fel kell ébrednünk mielőtt túl késő lesz” – ezekkel a szavakkal kezdi cikkét Soros György a Project Syndicate oldalán. A milliárdos forradalmi pillanatként tekint a májusi európai parlamenti választásokra, amelyeknek szerinte – az általa „antieurópainak” nevezett csoportok erősödése miatt – bizonytalan a végkimenetele.

„Hosszú és eseménydús életemben számtalan olyan időszakot éltem meg, amit radikális egyensúlyhiánynak nevezek. Ma ugyanilyen periódusban élünk” – írja Soros. Szerinte ennek egyik oka az, hogy az Európai Unió alapértékeit sértő tagállamok fegyelmezésére egyelőre nincsenek megfelelő jogi eszközök.

Korábban több hírportál is arról írt, hogy Soros György Európáról alkotott elképzeléseit a gyakorlatban is alkalmazza. A nyilvánosan elérhető adatok szerint több mint húsz alkalommal volt hivatalos találkozója a legfontosabb uniós biztosokkal azóta, hogy Jean-Claude Juncker 2014-ben az Európai Bizottság elnöke lett. A milliárdoshoz köthető, EP-akkreditációval rendelkező lobbisták pedig évi 52 alkalommal, vagyis szinte heti rendszerességgel találkoznak a bizottság képviselőivel.

Többször járt a politikus Brüsszelben

Soros György már 2016-ban is vendégeskedett az Európai Bizottságnál. Akkor azért járt Brüsszelben, hogy a migráció mellett kampányoljon – hangzott el az M1 Híradójában.

2017. áprilisában pedig Jean-Claude Juncker fogadta a milliárdost. A fogadás zárt ajtók mögött zajlott, és az Európai Bizottság elnökének és Soros Györgynek újságírók később sem tehettek fel kérdéseket.

A milliárdos üzletember 2018 tavaszán is Brüsszelben járt. Akkor Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével találkozott, de arról, hogy pontosan miről beszélgettek, nem szivárgott ki információ.

„Már húsz éve beszélgetek Soros Györggyel, és rendszerint ugyanazok a témák kerülnek elő: hogyan lehet megerősíteni Európa egységét” – mondta a bizottság alelnöke a spekulánshoz fűződő kapcsolatáról. Frans Timmermans most az európai szocialisták frakciójának csúcsjelöltjeként indul a májusi uniós választáson. A szocialisták az Európai Parlament jelenleg legnagyobb frakciójával, az Európai Néppárttal lesznek versenyben.

„Az Európai Néppárt a legrosszabb fajta támadó, amely csak azért hagyja meg tagjai között az Orbán Viktor vezette Fideszt, hogy megőrizhesse többségét az Európai Parlamentben” – fogalmaz Soros György a most megjelent írásában. „Náluk még az antieurópai erők is jobbak, mert nekik legalább vannak elveik” – írja, majd hozzáteszi, „az Európa-párti erők nem győzhetnek, ha a saját érdekeiket az európai értékek elé helyezik. Ha nem teszik félre az elveiket, nem valósulhat meg az egyesült Európa álma”.

Soros György meghirdette a bevándorláspárti erők összefogását

Soros György újra Magyarországot támadja – így reagált a milliárdos cikkére Hollik István kormányszóvivő. Azt mondta, mindezt azért teszi, mert a magyar emberek döntöttek arról, hogy nem akarnak bevándorlóországot csinálni saját hazájukból. Hozzátette, ebben a cikkben Soros György meghirdette a bevándorláspárti erők összefogását, Soros-listát akar mindenhol Európában, így Magyarországon is.

Úgy véli, Soros György célja változatlan, továbbra is rá akarja erőltetni Európára és a magyar emberekre az akaratát, be akarja telepíteni a bevándorlókat. Hollik István elmondta, erről fog szólni számára az európai parlamenti választás is, a magyar kormány számára pedig arról, hogy továbbra sem enged a bevándorláspárti nyomásnak – hangsúlyozta.