Soros György találkozói egyértelműen politikai célt szolgálnak

 

Húsz alkalommal találkozott Soros György az unió vezetőivel 2014-óta – erről írt a Magyar Idők. A cikk szerint a Soros-szervezetek papíron tanácsadói szerepet töltenek be a brüsszeli politikában, valójában azonban nyomást gyakorolnak a döntéshozókra, és szerepük lehetett többek között a Magyarországot elmarasztaló Sargentini-jelentés megszületésében is. A Fidesz szerint Soros György emberei dróton rángatják az Európai Bizottság vezető politikusait.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint több mint 20 alkalommal volt hivatalos találkozója Soros Györgynek a legfontosabb uniós biztosokkal azóta, hogy Jean Claude Juncker 2014-ben hivatalba lépett – írja a Magyar Idők. A cikk szerint kijelenthető az is, hogy a Soros Györgyhöz köthető, EP-akkreditációval rendelkező lobbisták évi 52 alkalommal, vagyis szinte heti rendszerességgel találkoznak a bizottság képviselőivel.

Mint írják, a hivatalos adatok szerint csak 2016-ban a lobbizási költségek elérték a 2,5 millió eurót. Úgy fogalmaznak, Soros emberei gyakorlatilag az unió kormányüléseinek rendszeres résztvevői, szinte hetente járnak Junckerék nyakára.

A Soros-hálózat megbízható szövetségesei

A Pesti Srácok – a DC Leaks nevű hírportál információira hivatkozva – még 2017-ben számolt be arról, hogy az EP-képviselők csaknem harmada, vagyis 751-ből 226 képviselő szerepel a Soros-hálózat megbízható szövetségeseit tartalmazó listán. A nevek között több olyan politikus is található, akik a dokumentum alapján akár saját pártcsaládjukkal is szembefordulnak Soros György érdekében.

Soros György már 2016-ban is vendégeskedett az Európai Bizottságnál. Akkor azért járt Brüsszelben, hogy a migráció mellett kampányoljon. Azt mondta, szerinte az uniónak még több bevándorlót kellene befogadnia, a migránsok ellátását pedig hitelből kellene fedezni.

Jean-Claude Juncker is fogadta a milliárdost

2017. áprilisában Jean-Claude Juncker fogadta a milliárdost a belga fővárosban. A találkozót furcsa titokzatosság övezte, a fogadás zárt ajtók mögött zajlott, és az Európai Bizottság elnökének, illetve Soros Györgynek később sem lehetett kérdéseket feltenni.

A milliárdos üzletember 2018 tavaszán is Brüsszelben járt. Akkor Frans Timmermans-szal, az Európai Bizottság alelnökével találkozott, de hogy pontosan miről beszélgettek, arról semmilyen információ nem szivárgott ki.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (b) fogadja Soros György magyar származású amerikai üzletembert, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnökét Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke fogadja Soros György magyar származású amerikai üzletembert Brüsszelben (Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

„Már húsz éve beszélgetek Soros Györggyel, és rendszerint ugyanazok a témák kerülnek elő, hogyan lehet megerősíteni Európa egységét” – így jellemezte korábban kapcsolatát a spekulánssal Frans Timmermans.

Nem csak vezető politikusokkal áll kapcsolatban

De Soros György nem csak a vezető politikusokkal áll kapcsolatban. A Magyarországot elmarasztaló jelentés készítője, Judith Sargentini is rendszeresen népszerűsíti a magyar milliárdos álláspontját. Az Európai Parlamentben a holland zöld párti politikus

az egyik legelszántabb szószólója a bevándorlók befogadásának.

„10 éve dolgozom együtt Soros György alapítványaival, a közös munkánk mindig eredményes volt” – ezt írta Judith Sargentini még 2013-ban egy Twitter-bejegyzésében.

„Képtelen az a helyzet, hogy egy demokratikus felhatalmazással nem rendelkező ember többször tud találkozni a bizottság vezető politikusaival, mint bármely európai uniós tagország miniszterelnöke” – reagált a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott,

„Soros György emberei dróton rángatják az európai bizottság vezető politikusait”.

Hozzátette, „lehet ironizálni Soros György és alapítványainak brutális döntésbefolyásoló képességein, de ez a gyakorlat, ezek a tények.”

Soros György találkozói egyértelműen politikai célt szolgálnak

Nem feltétlenül életidegen az, hogy magas szintű, elismert és befolyásos emberek politikusokkal egyeztetnek – erről már Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója beszélt az M1 Ma Este című műsorában. Elmondta, ami valóban aggályos az ilyen találkozók tekintetében, hogy valójában mi az oka és a tartalma az összejövetelnek.

Szerinte, ha egy ilyen megbeszélés a jogszabálynak megfelelő keretek között jön létre, akkor az egy normális konzultáció, és nem nevezhető lobbi tevékenységnek. Ugyanakkor Soros György megbeszélései esetében másról beszélünk – jelentette ki a szakértő. Hozzátette, a milliárdos nem egy céget képviselt a találkozók során, hanem saját magát.

Hangsúlyozta, ami a legmegdöbbentőbb, hogy semmilyen információval nem rendelkezünk, hogy ezeken a megbeszéléseken pontosan mi is hangzott el. Boros Bánk Levente szerint, ami a leginkább gyanús ebben a helyzetben, hogy Soros György, aki tőzsdei spekulánsként ismert a világban, vajon milyen célból találkozik az Európai Unió legmagasabb szintű vezetőivel.

A milliárdos a „Soros-világképet” akarja áterőltetni

Úgy véli, ketté kell választani Soros György személyét, és az ő embereinek a jelenlétét Brüsszelben. Mint mondta, a Soros-lobbisták száma folyamatosan nő, akik hivatalosan regisztrálva vannak az Európai Unióban. Ezek a lobbisták pedig

heti rendszerességgel tartják a kapcsolatot a magas szintű uniós tisztviselőkkel.

Közölte, Soros György negyedévente szokott találkozni uniós vezetőkkel, amelyek Boros Bánk Levente szerint egyértelműen politikai célt szolgálnak, az ő egyeztetései a „Soros-világképet” próbálja az unió rendszerén áterőltetni – jegyezte meg. Személyisége és céljai mára már egy olyan politikai projektté nőtte ki magát, ahol szuverén államok közötti együttműködést próbál létrehozni valamilyen formában – fűzte hozzá.

Hozzátette, ismeretes, hogy Soros György a szupranacionális Európában érdekelt, egy központosított Európa létrehozására törekszik, és tagállami kormányok lobbi erejének és politikai befolyásának letörését kívánja megteremteni.