Marcell
Friss
Egyes helyeken már veszélyes a levegő // Parassapuszta után Balassagyarmaton is korlátozzák a kamionforgalmat // Visszavonták a kamionforgalom korlátozását Nógrád megyében // Baleset miatt lezárták az M8-as autópályát Dunavecsénél // Korlátozzák a kamionforgalmat a 2-es úton Parassapusztánál // Jelentősen csökkent a Göcsej InterCity menetideje //

Téli álmot alszanak az Abaligeti-barlang bőregerei

blogok
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Gyurcsány bendője
Semmi meglepő sincs abban, hogy az MSZP-t sorra hagyják ott politikusai, inkább az a fura, miért csak most esik le náluk a tantusz.
Galló Béla
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
A vélemény megszületésének nehézségei
Véleményt alkotni – látszólag legalábbis – könnyű. Ennek bizonyítéka, hogy mindenki, korra, nemre és szellemi képességekre való tekintet nélkül gyakran megteszi.
Maczkó Ú. Róbert
Élő Bolygó Blog
A klímaváltozás sokkal gyorsabb ütemű, mint eddig gondoltuk
A tavalyi évben az üvegházhatású gázok kibocsátása történelmi csúcsra ért, az ember megjelenése óta soha nem volt ilyen magas a mérgező gázok kibocsátásának mennyisége. 2020 talán az utolsó év arra, hogy a döntéshozók végre megállapodjanak a legfontosabb kérdésekben, mert 2021-ben már tényleges lépések szükségesek ahhoz, hogy legyen esélyünk megállítani a globális felmelegedést.
Alaptörvény blog
Új típusú migrációs válsághelyzetre készülhetünk – a Schengeni vívmányok végveszélyben
Nem csupán az alábbi fogalmakat kell megszoknunk: klímamenekült, ökológiai üldözött, hanem a környezeti kényszermigráns vagy éppen a környezeti indíttatású migráns kategóriáit sem árt megismerni.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Látószög - Schmidt Mária blogja
Az életkor mint politikai választóvonal
A felsőoktatás egészen más értékeket táplál a fiatalokba, mint amiket a szüleiktől kaptak. Kinek az érdeke ez?
Frank Füredi
Látószög - Schmidt Mária blogja
Trump, a Twitter uralkodója
Donald Trump 2016-os elnökké választása új korszakot hozott a politikai kommunikációban. Számít-e ez 2020-ban, az új elnökválasztási évben?
Fekete Rajmund (történész)
Élő Bolygó Blog
Kárpáti tavak segíthetnek a klímaváltozás megértésében
A Kárpátok hegyi tavainak ősi iszaprétegeit vizsgálják az ELTE kutatói, hogy választ kapjanak arra, miként jelzi a különböző klímaciklusok váltakozását az egykor élt fajok száma.
Családban marad!
Az élet egy elfoglalt férj oldalán
Apa kikérdezi a feladott verset, meghallgatja a kócos álmokat, bár zúg a feje a munkahelyi ügyektől, mindig képes megnevettetni a gyerekeket. Apa csak egy van! És de jó, hogy van!
Máthé Zsuzsa

VIDEÓ