Szijjártó: A Soros-birodalom növeli a nyomást a magyar emberekkel szemben

 

A választás eredményét követően fokozni fogják a nemzetközi nyomásgyakorlást Magyarországgal szemben, de a kormány megújult erővel továbbra is ellenáll ennek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter újságíróknak csütörtökön Dunakeszin.

A tárcavezető a vasárnapi országgyűlési választás eredményét értékelve kifejtette: a választás történelmi jelentőségű volt. Nyolc év alatt Magyarországon három parlamenti választást tartottak, és mindhármat ugyanaz a Fidesz–KDNP nyerte meg, mindhármon elsöprő, kétharmados parlamenti többséget biztosítottak nekik az emberek, ráadásul legutóbb már rekordokat döntő részvétel mellett – mutatott rá. Úgy látja, mindez azt jelenti, hogy Európában a magyar emberek által kifejezett politikai akarat a legerősebb, legegyértelműbb és legvilágosabb politikai akarat.

Ma Magyarországon áll a legszélesebb körű, legátfogóbb és legdemokratikusabb felhatalmazás a kormányzati munka mögött – mondta – Szijjártó Péter. Közölte: a magyar emberek döntése egyértelmű a múlt és a jövő vonatkozásában is, vagyis a magyarországi viszonyok, a kormányzati teljesítmény megítélésben, illetve annak tekintetében, hogy milyen irányt akarnak szabni Magyarországnak. A választás során világos volt, hogy akik a kormányoldalra szavaztak, milyen jövőt akarnak látni, és hogy akik nem, azok milyen jövőképre adták a voksukat – mondta. Kijelentette: ugyanakkor Brüsszelben tovább folyik a magyar emberek és akaratuk semmibevétele.

Ma az Európai Parlament LIBE bizottsága a Magyarországról szóló jelentésről tárgyal, „ma mutatják be a Soros-jelentést” – közölte. Hozzátette: négy napnak kellett eltelnie a választás után ahhoz, hogy Brüsszelben újra támadást indítsanak Magyarországgal szemben. A külügyminiszter felidézte: szerdán megkeresték a LIBE bizottságot, hogy a magyar kormány képviseletére legyen lehetőség, hogy kifejthessék az álláspontjukat. Azonban a bizottság vezetői ezt a kérést visszautasították.

Semmibe veszik a magyar emberek akaratát

Ezzel „leleplezték magukat”, a LIBE „súlyosan antidemokratikus” eljárást folytat az országgal szemben, hiszen nem számít nekik a magyar emberek véleménye, akarata – közölte. Hozzáfűzte: márpedig Magyarországot a magyar emberek döntése alapján a kormány képviseli. Megjegyezte: erre a kormánynak egyértelmű felhatalmazása van, ezzel szemben a LIBE szakbizottságnak semmilyen felhatalmazása nincs semmilyen ügyben Magyarország képviseletére, „pláne nincs felhatalmazása a magyar emberek akaratának semmibevételére”.

Úgy látja, a választási kampányban is számos nyílt beavatkozási kísérlet volt a belpolitikai folyamatokba, azonban a magyar emberek világossá tették, hogy „köszönik szépen a tanácsokat”, de majd ők eldöntik, hogyan nézzen ki Magyarország jövője. Dacára a Soros-hálózat mindenfajta beavatkozási kísérletének, dacára az Európai Unió vagy az Európai Parlament minden beavatkozási kísérletének, a magyarok saját maguk világos döntést hoztak – mutatott rá. Szerinte ennek ellenére a politikai támadássorozatot Brüsszel folytatja Magyarországgal és a magyar emberekkel szemben.

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának ülése (MTI/Európai Parlament/Dominique Hommel)

Holott a magyarok minden kétséget kizáró felhatalmazást adtak a bevándorlásellenes kormánynak, hogy folytassa munkáját – közölte.

Azt mondta, a Soros-birodalom, azok, akik beavatkoztak a magyar választási folyamatba, most rendkívül csalódottak, mert minden kísérletük ellenére a magyar emberek nemet mondtak a bevándorláspárti politikára és azokra a pártokra, amelyek ilyen álláspontot foglaltak el a kampányban. Ezután a nemzetközi nyomást növelni fogják Brüsszelben, New Yorkban és Genfben, de a választás eredményéből fakadóan a kormány ennek a nyomásgyakorlásnak ellenáll, ahogyan eddig is – mondta.

Közölte: a LIBE bizottságban bemutatandó jelentést egy szélsőségesen bevándorláspárti képviselő készíti elő, aki a betelepítési kvóta szószólója, és azt követelte, hogy azt a terroristát, aki a magyar rendőrökre támadt, aki a magyar területi szuverenitás elleni támadást vezényelte, engedjék szabadon. Szijjártó Péter kiemelte: az elkövetkező időben a bevándorlásellenes politikánk és a nemzeti szuverenitás védelme továbbra is a kormányzati politika középpontjában áll, mindegy, milyen nyomásgyakorlás lesz, mindegy milyen támadásokat indítanak ellenünk.

Közölte: a júniusig tartó időszak kifejezetten intenzív lesz, mert addig az EU „át akarja nyomni” a kötelező betelepítési kvótát, a júliusban kezdődő osztrák soros elnökség előtt ezt mindenképpen meg akarják tenni. Májusban lesz a negyedik tárgyalási fordulója az ENSZ migrációs csomagjának, ott is az EU és az ENSZ részéről próbálnak majd „minket harapófogóba szorítani”, hogy megtörjék az ellenállásunkat, de ez nem fog menni – mondta.

Demokratikus akaratot vesznek semmibe a választás eredményét megkérdőjelezők

Egy arra vonatkozó kérdésre, hogy az ellenzék választási csalást emleget, azt mondta: a tények és a számok nagyon sokatmondók, a Fidesz–KDNP 2,6 millió szavazatot kapott, a második helyen végzett párt 1 milliót. A különbség 1,6 millió voks, ehhez képest az ellenzéki médiában az olvasható, hogy „három-négy-öt helyen esetleg 20 ikszet rossz helyre húztak” – fogalmazott. Hozzátette: rekordrészvétel mellett egy pártcsalád megkapta a szavazatok 49 százalékát. Szijjártó Péter szerint a vesztesek jellemét az mutatja meg, hogyan tudják elviselni a vereséget.

Aki ma a választás legitimitását kérdőjelezi meg, az a magyar emberek demokratikusan kifejezett akaratát veszi semmibe – mondta. Hozzátette: ha nem az ellenzék nyer meg egy választást, akkor már nincs demokrácia, és jól láthatóan a nemzetközi liberális politika erre épül; „ha a liberálisnak nevezett erők nyernek, akkor van demokrácia, ha meg nem ők nyernek, akkor az már nem demokrácia.”