Sorosék már 2004 óta építkezhettek Ukrajnában

 

Az elmúlt napokban nyilvánosságra került információk alapján itthon és külföldön is a kormány megbuktatásán dolgoznak a Soros Györgyhöz köthető csoportok. Kiderült, hogy az ukrajnai hatalomváltásban is szerepe volt a milliárdos embereinek.

Az információk arra mutatnak, hogy néhány ember mer nagyot álmodni és nem csak cégeket szereznek meg, hanem országokat néznek ki maguknak, mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 Ma este című műsorában. A szakértő szerint érdemi befolyásszerzés figyelhető meg a térségben Albánia, Macedónia, Ukrajna és bizonyos tekintetben Szerbia esetében.

Egy visszavonult amerikai titkosszolgálati emberre hivatkozva megjegyezte: az arab tavasz és az ukrán események sok hasonlóságot mutatnak. Lomnici szerint Sorosék csak kihasználják a politikai folyamatokat gazdasági érdekből. Kiemelte: vezető amerikai politikusok hozzátartozói ukrán energiacégek igazgatósági tanácsaiba ültek be a Majdan után.

A szakértő kiemelte: a Fox News információ alapján Sorosék 2004 óta építkeztek Ukrajnában. Lominici szerint az, hogy a magyar származású milliárdos helyi főalapítványának programigazgatója kiállt az ukrán nyelvtörvény mellett  jól mutatja hogy valójában nem az emberi jogok védelméről van szó. Hozzátette: elsősorban más szempontok dominálnak.

A növekvő oroszellenesség ellenére Bill Clinton korábbi amerikai elnök 2010-ben még magas díjazású előadást tartott Moszkvában, hívta fel a figyelmet. Lomnici úgy látja, hogy a gazdasági szempontok gyakran felülírják a politikaiakat.

Kitért ugyanakkor arra is, hogy a korábbi külügyminisztert, Rex Tillersont megkereste néhány republikánus szenátor, hogy vizsgálják meg, esetleg Soros érdekkörébe tartozó alapítványok használhatták-e amerikai adófizetők pénzét az Egyesült Államok segélyalapjain keresztül. A vizsgálat ellenére még jóval a megválasztása után sem Trump emberei vannak az intézményekben. Ez így is maradhat ha a közelgő félidős választásokon a republikánusok alul maradnak.

Lomnici szerint nem titok, hogy Soros világuralomra tör. A Jerusalem Post című izraeli napilap egyik publicistája már korábban is írt erről. A szakértő emlékeztetett, hogy ebben az újságban szivárgott ki a magyarországi Soros-aktivista németországi „áldásos tevékenysége”. Izraelben is bőven vannak ellenségei ennek az érdekcsoportnak – emelte ki Lomnici.