Madridban a jogállamot is elkezdték szétverni

 

Továbbra sem csökken a bevándorlókhoz köthető bűncselekmények száma Európában. Nemrég Belgiumban késelt halálra egy családanyát egy migráns, Németországban pedig egy 17 éves lánnyal végzett afgán barátja, Madridban pedig utcai összecsapás volt Madridban egy afrikai utcai árus halála miatt. Egyre többen tartanak attól, hogy a támadások folytatódnak, ha nem lesz megoldás a migrációs válságra.

Ezek a fiatal férfiak, akik Európába érkeznek, az otthoni életformájukat szeretnék megvalósítani, akár a négy fal között is, ott pedig a nőknek alávetett szerepük van – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1-en azzal kapcsolatban, hogy Németországban egy 17 éves lánnyal végzett afgán barátja, nem sokkal később pedig Belgiumban gyilkolt meg egy migráns egy kétgyermekes anyát.

Mint mondta, Nyugat-Európában nincs semmilyen kényszerítő erő, ami alapján idomulniuk kellene. A bevándorlók azt tapasztalják, hogy a mi elfogadásunk a feladást jelenti és az ő életformájuk gyökerezhet meg – tette hozzá.

A szakértő beszélt arról is, hogy összecsapás volt Madridban csütörtök éjjel egy afrikai utcai árus halála miatt. A rendőrség razziát tartott az illegális utcai kereskedelem felszámolása végett. A 35 éves afrikai árus menekülőre fogta, ám a futás közben leállt a szíve, és meghalt.

Horváth József azt mondta: Madridban a jogállomot is elkezdték szétverni.  A szakértő felhívta a figyelmet, hogy a férfi 12 éve élt zavartalanul úgy, hogy háromszor utasították el letelepedési kérelmét.

A madridi összecsapások (EPA/Luca Piergiovanni)

Horváth Józsefet arról is kérdezték, hogy  Horst Seehofer német belügyminiszter egy pénteki lapinterjúban kijelentette: az iszlám nem tartozik hozzá Németországhoz.

A szakértő hangsúlyozta: Angela Merkel kormányzásában a szavak kerülnek előtérbe, a tettek másodlagosak lesznek. A szociáldemokraták  továbbra is a családegyesítést és a felső korlát nélküli bevándorlást szorgalmazzák, és túlpozicionálhatták magukat a kormányban. Seehoffer tevékenysége ebből a szempontból érdekes lesz a továbbiakban, hiszen azt mondta, fel kell gyorsítani a kitoloncolásokat és a törvényes rendet helyre kell állítani Németországban – magyarázta a szakember.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy Merkel első külföldi tárgyalását Franciaországgal ejtette meg: Macron elnök esetében a bevándorlás támogatása érhető tetten, így a szakértő szerint nem fogunk élesváltást tapasztalni Németországban sem.

Hozzátette azt is, hogy Franciaország gazdasági téren nem képes befolyásolni az unió politikáját, ugyanakkor Macron a katonai jelenlét megerősítésével próbálkozik. A gazdasági megszorítások miatt azonban jelentős pénzeket vont el a hadseregtől. Európa alapvetően kiszolgáltatott helyzetben van – tette hozzá Horváth József.

Azzal kapcsolatban, hogy Ausztriában kirobbant a botrány a Lázár János-féle videó után, azt mondta: látható hogy már heti rendszerességgel érkeznek a támadások. Az illegális migráció hatásai már a magyar határtól 50 kilométerre vannak – húzta alá Horváth József.