„Meg kell állítani a kárpátaljai magyarok elleni támadásokat”

 

Meg kell állítani a kárpátaljai magyarok elleni támadások sorozatát, nem lehet szó nélkül hagyni, hogy hajnalban ismét megtámadták a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) irodáját Ungváron – hangsúlyozta kedden Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti képviselő.

A képviselő közleményében leszögezte: „Felháborító, ami jelenleg a soknemzetiségű, eddig békés Kárpátalján zajlik. Bizonyos erők egyre inkább azon dolgoznak, hogy felborítsák a rendet és a békét, konfliktust akarnak provokálni és meg akarják félemlíteni a magyarokat.”

A történtek Bocskor Andrea szerint „nyilvánvalóan a kárpátaljai magyarság elleni támadásnak tudhatók be, amit nem lehet szó nélkül hagyni”. „Már csak az a kérdés: vajon kinek az érdeke lehet ez?!” – írta a politikus.

Ungvár, 2018. február 27. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodája, amelyet ismeretlenek felgyújtottak Ungvár belvárosában 2018. február 27-én hajnalban. Az elkövetők betörték a székház egyik ablakát, és robbanószerkezetet vagy gyújtópalackot dobtak az épületbe. MTI Fotó: Nemes János

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség központi irodája, amelyet ismeretlenek felgyújtottak Ungvár belvárosában
(MTI-fotó: Nemes János)

Ismeretlenek kedd hajnalban felgyújtották a KMKSZ központi irodáját Ungvár belvárosában, és az épület jelentős része kiégett. Egy hónapon belül ez már a második támadás az iroda ellen. Az előző, sikertelen gyújtogatási kísérlet február 4-én történt, annak elkövetésével az ukrán hatóságok két lengyel állampolgárt gyanúsítanak.