Fidesz: az igazi csata most kezdődik

 

A Fidesz-frakció szerint a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció rekord magas részvétellel lezárult ugyan, de „az igazi csata csak most kezdődik”, amit az is mutat, hogy a kötelező kvóta napirenden van az aktuális uniós csúcstalálkozón.

Halász János, a kormánypárt képviselőcsoportjának szóvivője, országgyűlési képviselő Budapesten tartott sajtótájékoztatóján arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vigye el a magyar emberek és a magyar parlament kötelező kvóta elutasításáról szóló üzenetét a csütörtökön kezdődő EU-csúcsra.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Kiemelte, az országok vezetőin óriási a nyomás, hogy bólintsanak rá a kötelező kvótára. Ezt az elmúlt 24 óra történései is bizonyítják, valóságos össztűz zúdult ugyanis a lengyel Donald Tuskra, az Európai Tanács elnökére, miután hatástalannak és rendkívül megosztónak nevezte a kötelező kvótát – fejtette ki Halász János.

„Avramopulosz migrációs biztos, Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetője, Cecilia Wikström, az EP migrációs jelentéstevője, Ska Keller, az EP zöldpárti frakcióvezetője, valamint a magyar Gyurcsány-párti Niedermüller Péter is azonnal nekiugrott” – mondta.

A kormánypárti képviselő szerint ezekben a politikusokban közös, hogy „mind Soros György megbízható szövetségesei” és „kulcsszereplői annak, hogy átverjék a Soros-tervet az uniós döntéshozatalon és ők a Magyarország elleni kirohanásokban is élen járnak”.

Halász János elmondta, a magyar miniszterelnök azonban úgy érkezhet a csúcsra, hogy a magyar emberek elsöprő többségének támogatása és felhatalmazása áll mögötte.

A Fidesz-frakció szóvivője azt is kérte a kormányfőtől, hogy tájékoztassa uniós kollégáit: a magyar emberek nem kérnek a kötelező kvótából, sem a Soros-terv egyéb pontjaiból. A magyarok elsöprő többsége nemet mond a migránsok betelepítésére és általában a „bevándorláspárti brüsszeli politikára”.

„A magyar emberek és a magyar parlament elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását” – jelentette ki a kormánypárti politikus, hozzátéve, „elutasítjuk azt is, hogy Brüsszel a tagállamok megbüntetésével akarja kikényszeríteni a bevándorlók befogadását”.

Hangsúlyozta, nem fogadják el azt sem, hogy „kötelező kvótát követeljenek és a szolidaritásra hivatkozzanak azok a jogsértő tagállamok, amelyek nem tartották be uniós kötelezettségeiket és ellenőrzés nélkül engedték be a migránsokat, de most úgy akarnak megszabadulni tőlük, hogy más tagállamokba akarják áttelepíteni őket”.