Döbbenetes! Az Európai Parlamentben tényleg megszavazták a kötelező kvótát

 

Dömötör Csaba, a kormány kommunikációért felelős államtitkára hozta nyilvánosságra délután: az Európai Parlament tényleg megszavazta a kvótát, azaz a kényszerbetelepítést és a felső korlát nélküli befogadást. A baloldal két képviselője, köztük a magyar Molnár Csaba (DK) és az MSZP-s Szanyi Tibor EP-képviselők is, igennel szavaztak a javaslatra.

Döntés született arról, amire a kormány hónapok óta figyelmeztet – fogalmaz jegyzetében Dömötör Csaba.

Az uniós intézmények megindítanák a betelepítéseket. Nem önkéntes, hanem kötelező jelleggel. Állandó rendszert hoznának létre, létszámkorlát nélkül. Ez még nem minden: a betelepítéseket ott kezdenék, ahol szerintük még nem fogadtak be elég bevándorlót. Tehát például Magyarországon.

Szavaznak a képviselők az Európai Parlament strasbourgi üléstermében -  képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger)

Szavaznak a képviselők az Európai Parlament strasbourgi üléstermében – képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger)

„Itt még nem pihentek meg az alkotók: megkönnyítenék a családegyesítéseket, és a mindenhol sokat bírált zavaros hátterű NGO-kat is bevennék a buliba. Ezután zárt ajtós tárgyalások jönnek a többi brüsszeli intézmény részvételével. Ha véglegesítik a rendeletet, akkor gyakorlatilag erőből vesznek el tőlünk egy alapvető jogot: annak meghatározását, hogy kivel élünk együtt. Botrány” – írja az államtitkár.

„De még lehet fokozni, mert van két minősítő körülmény is:

 – az ellenzék idehaza azt mondja, hogy ezek a tervek nem is léteznek;

 – ehhez képest pár perce a baloldal képviselői az egész csomagot cakkpakk megszavazták. Így legalább tudjuk, kikre nem lehet bízni Magyarország biztonságát” – zárja sorait Dömötör.

A Fidesz úgy reagált a hírre, hogy Soros szövetségesei a Soros-terv több pontját konkrétan megszavazták az Európai Parlamentben, ebből is látszik, hogy a migránspárti javaslatok egyre magasabb szintre kerülnek, és egyre magasabb szintű támogatást kapnak Brüsszelben – mondta sajtótájékoztatóján Hidvéghi Balázs, s az elfogadott indítványt „rendkívül veszélyes bevándorláspárti javaslatnak” nevezte. Kiemelte: a javaslatban szerepel a migránsok automatikus, kötelező, felső létszámhatár nélküli szétosztása, az ezt elutasító államok megbüntetése politikai és pénzügyi eszközökkel, „a Soros-féle civil szervezetek aktív bevonása a bevándorlás szervezésébe és végrehajtásába”, a családegyesítések felgyorsítása, jelezve, ezzel a módszerrel előbb osztanák szét a bevándorlókat, s csak ezt követően vizsgálnák, jelentenek-e biztonsági kockázatot.

Időközben a Mozgástér-blogon Lánczi Tamás is megírta, miről szól a megszavazott javaslat. Az írás itt olvasható el.