logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mélyül a kriptopiac válsága: a Coinbase közel ezer munkavállalót bocsát el

| Szerző: hirado.hu
A Coinbase kriptopénzváltó vállalat kedden közölte, hogy egy átszervezési terv részeként az alkalmazottainak 20 százalékát, azaz 950 munkavállalóját elbocsátja.

A vállalat tájékoztatása szerint a szerkezetátalakítás várhatóan 149 és 163 millió dollár (55,3 és 60,5 milliárd forint) közötti költséggel jár majd. Az elbocsátások harmadik körét közölve a Coinbase részvényei 2,7 százalékot estek, amely nem olyan jelentős, mint az előző bejelentésnél tapasztalt 5 százalékos zuhanás.

„Az egész iparág bizalmi válságon megy keresztül, emellett a kereskedési volumen továbbra is nagyon gyenge. Ez a létszámleépítés a jelenlegi kihívásokkal teli környezetet tükrözi” – mondta Owen Lau, az Oppenheimer Holdings amerikai bank elemzője – írja a Reuters.

A tavalyi kamatlábemelések és a gazdasági visszaesést övező aggodalmak több mint egymilliárd dollárt tüntettek el a kriptoszektorból.

A kriptoszektor zsugorodása miatt olyan kulcsfontosságú piaci szereplők is kénytelenek voltak lehúzni a rolót, mint a Three Arrows Capital kriptovaluta fedezeti alap és a Celsius Network kriptovaluta-hitelező.

A legerősebb csapást a piacra azonban a novemberben csődvédelmet kért FTX kriptovaluta-hálózatának ügye jelentette. Az FTX gyors bukása átfogó szabályozási vizsgálatot hozott magával, azzal kapcsolatban, hogy a nagyobb tőzsdék hogyan kezelik a befektetők pénzeszközeit.

Kapcsolódó tartalom

„Láttuk az iparág gátlástalan szereplőinek bukását is, és még további vállalatokra is sor kerülhet” – mondta Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója egy blogbejegyzésben. „Több olyan projektet is leállítunk, ahol kisebb a siker valószínűsége” – magyarázta a leépítéseket a vezető.

Armstrong közölte, hogy több információt nem áll módjában nyilvánosságra hozni a tervről, viszont az látható, hogy a szektor válságával összhangban a vállalat részvényeinek értéke nagyjából 86 százalékkal csökkent.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még