logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A bedőlés veszélye fenyegeti a nagyobb brit energiaszolgáltatókat

| Szerző: hirado.hu
A brit energiapiacon rengeteg szolgáltató működik, és egyre több kerül bajba – hívta fel a figyelmet egy vezető energiaipari szakember.

 

Több energiaszolgáltató cég is tönkremehet ezen a télen – figyelmeztetett a British Gas anyavállalatának főnöke – írta meg a Daily Mail. A Centrica vezérigazgatója, Chris O’Shea arról beszélt, néhány kisebb szolgáltatónak elfogyott a pénze, így technikailag fizetésképtelenné vált. Azt is állította,

a nagyobb brit energiaszolgáltatókat is érintheti az összeomlás veszélye.

Ennek hátterében az áll, hogy egy sor energia-kiskereskedő megfelelő ellenőrzések nélkül végzi a tevekénységét.

Kapcsolódó tartalom

Az év egyik legnagyobb botránya a februárban összeomlott Bulb Energie esete, ami 6,5 milliárd fontjába fog kerülni a brit adófizetőknek. A vállalatot államosítani kellett, miután kiderült, a gyors növekedés után nem tudja teljesíteni az ügyfelek felé tett vállalásokat.

O’Shea úgy nyilatkozott a Financial Timesnak, hogy „vannak olyan vállalatok a piacunkon, amelyek nem képesek előteremteni a vállalkozásuk működtetéséhez szükséges tőkét”.

A múlt héten az Ofgem, a brit energiaszabályozási hivatal egy sor reformot vázolt fel az energia-kiskereskedelmi piac szabályozására, bár az iparági vezetők azt állítják, ezek kudarcra vannak ítélve.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még