logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A gázolajellátás további romlására kell felkészülni Európában

A gázolajellátás további romlására kell felkészülni Európában a szankciók miatt – állítják a szakemberek. Ugyanis decembertől a nyersolaj, jövő februártól pedig a gázolaj behozatala is tilos lesz Oroszországból. Magyarország egyelőre mentesül az embargó alól, és bár egyes vélemények szerint Hollandiának sincs mitől tartania, a nyugat-európai országban folyamatosan drágul a gázolaj és a kisebb benzinkutak már a hiányra készülnek – hangzott el az M1 Híradójában.

Egyre drágább a gázolaj Hollandiában, ugyanis a szankciók miatt kevesebb nyersanyag érkezik Oroszországból. A kisebb független benzinkutak attól tartanak, hogy nem jut nekik gázolaj, a nagy olajtársaságokat összefogó holland szövetség vezetője azonban egyelőre nem aggódik emiatt.

Kapcsolódó tartalom

Körülbelül háromszor-négyszer több gázolajat állítunk elő, mint amennyit fogyasztunk. Európa-szerte viszont aggasztó a helyzet, ugyanis alacsonyak a készletek. A jövőben pedig kevesebb gázolajat importálnak majd, ami további hiányokhoz vezet” – mondta Erik Klooster, a VEMOBIN igazgatója.

A British Petrol multinacionális olajipari vállalat legnagyobb európai finomítói Rotterdamban vannak, ahol óránként egymillió liter gázolajat állítanak elő. A cég holland leányvállalatának vezetője azt mondta:

a háború miatt az orosz olaj behozatala Hollandiába már a felére csökkent, és hamarosan teljesen betiltják az importot.

„Korábban az itt felhasznált kőolaj körülbelül egyharmada Oroszországból származott, de ennek a használatát azonnal befejeztük február végén, amikor kialakult a szörnyű ukrajnai helyzet” – mondta a British Petrol holland vállalatának vezérigazgatója.

A finomítók nehéz helyzetbe kerültek, ugyanis nem könnyű az orosz olajhoz hasonló nyersanyagot találni a világpiacon. Ezért legtöbbször a finomítást kell átalakítaniuk, amely hosszú és költséges folyamat.

Szintén növeli az európai nyersanyaghiányt, hogy

októberben több, eredetileg Európába tartó üzemanyagszállító tanker inkább amerikai célállomások felé indult, mintegy 90 ezer tonnás dízel és repülőgép-üzemanyag rakománnyal.

A kereskedők ugyanis az Egyesült Államok keleti parti kikötőibe irányították át őket, miután az amerikai dízelkészletek erőteljes csökkenése magasabbra vitte az árakat.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még