logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kína felgyorsítja a tőkeinjekciókat a piac fellendítése érdekében

| Szerző: hirado.hu
A világ egyik legjelentősebb iparral rendelkező nagyhatalma, a gazdaság fellendítése érdekében felgyorsítja a tőkeinjekciókat, az építkezési projektek felpörgetése érdekében, valamint ezzel ösztönözve a hazai fogyasztást.

Kína a világ második legnagyobb gazdasága, azonban az országban egyre mélyülő ingatlanválság, valamint a lassuló export és import következtében a második negyedévben a gazdaságban lassulás volt megfigyelhető.

A világ egyik legjelentősebb iparral rendelkező nagyhatalma, a gazdaság fellendítése érdekében felgyorsítja a tőkeinjekciókat, az építkezési projektek felpörgetése érdekében, valamint ezzel ösztönözve a hazai fogyasztást – erről az NDRC szóvivője beszélt.

A kínai gazdaság augusztusban meglepően rugalmasnak bizonyult, a vártnál gyorsabb gyári termelés és kiskereskedelmi forgalom növekedése támogatta a fellendülést, de az ingatlanpiaci visszaesés elmélyülése rontotta a kilátásokat – írta a Reuters.

A gazdaság a fellendülés kritikus szakaszában van, mivel a hazai gazdasági fellendülés alapja még mindig gyenge, annak ellenére, hogy a főbb gazdasági mutatók pozitív változásokat mutatnak” – mondta Meng Wei.

Az új lakások árai augusztusban havi szinten 0,3 százalékkal csökkentek az ázsiai nagyhatalomban, ezt pedig a kisebb városok gyenge kereslete tovább húzta lefelé – mutatták a Reuters Nemzeti Statisztikai Hivatal (NBS) adatai alapján készült számításai. Júniusban és júliusban az árak nem változtak.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: EPA)

Ajánljuk még