logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bónuszokat osztogatnak a Shellnél

| Szerző: hirado.hu
Miközben a lakosság egyre magasabb energiaárakkal küzd, a Shell nemzetközi energiaipari óriáscégnek van miből megjutalmaznia a dolgozóit.

Egyszeri 8 százalékos bónuszt ad a dolgozóinak a Shell, miután a nagyvállalat rekordnyereséget jelentett a második negyedévben a magas gáz- és olajárnak köszönhetően – derül ki a BBC cikkéből.

A brit közszolgálati hírportál értesülései szerint a jutalmat a cég majdnem összes dolgozója (világszerte mintegy 82 ezer alkalmazott) megkapja.

Kapcsolódó tartalom

A Shellnél közleményében azt állította, hogy ez a cég pénzügyi sikereit tükrözi, nem pedig a dolgozók emelkedő megélhetési költségeire adott válasz.

„Ezzel a jutalommal az alkalmazottak részesülhetnek az utóbbi időben elért operatív és pénzügyi sikerekből”

– közölte a vállalat. A BBC cikkében emlékeztet, hogy az olajárak folyamatos emelkdése miatt a benzin és a gázolaj ára az elmúlt hónapokban rekordmagasságot ért el a kutaknál. Nagy-Britanniában a benzin literenkénti ára kedden 881 forint, a dízelé pedig 924 forint volt.

A Shell mindezek mellett a múlt héten 9 milliárd fontos második negyedévi nyereségről számolt be.

ENSZ-főtitkár: Erkölcstelen a fosszilis energiákból származó extraprofit

Az ukrajnai háború okozta válságot kihasználva rekordprofitot termelő nagy kőolaj- és gázipari vállalatok kapzsiságát ostorozta szerdán az ENSZ-főtitkár.

António Guterres ENSZ-főtitkár nemrég amellett érvelt, hogy az olaj- és gázipari nagyvállalatok erkölcstelen nyereségét meg kell adóztatni.

Kapcsolódó tartalom

 

 

Ajánljuk még