logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nagyot zuhant az újautó-eladás Ausztriában

Az előző év azonos időszakához képest 24 százalékkal csökkent az új autók értékesítése Ausztriában. A jóléti állam az eladási statisztikák alapján a második legrosszabb eredményt produkálta az Európai Unióban. A zuhanás okai az elhúzódó háború és a világjárvány miatti drágulásban keresendők.

A tavalyi év azonos időszakához képest nagyot zuhant az új autók értékesítése a szomszédos Ausztriában – számolt be a bécsi Kronen Zeitung internetes kiadása. A tekintélyes lap adatai szerint idén májusban alig több mint 17 ezer új autót helyeztek forgalomba Ausztriában, amely 24 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. A visszaesés hatására nyugati szomszédunk a az európai eladási lista alján szerepel, épphogy megelőzve Litvániát.

Az Európa-szerte zuhanó eladásokra hatással van az elhúzódó ukrajnai háború – több autógyártó leállította oroszországi üzemeit – , illetve a korábban kialakult alkatrészhiány. Tetézi a bajt, hogy a világjárvány okozta recessziót a szegmens ki sem tudta heverni, máris bekövetkezett az újabb krach. Ám nem csak a gyártók, a vásárlók számára is új helyzet állt elő: jelentősen megdrágultak a ugyanis a gépkocsik.

Ajánljuk még