logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ukrajna legalizálja a digitális fizetőeszközöket

| Szerző: hirado.hu
Zelenszkij aláírta a digitális fizetőeszközöket legalizáló törvényt, ezzel konkrétan meghatározva a kriptovaluták jogi státuszát, tuladjonjogát, szabályozóit, és a szolgáltatók regisztrációs követelményeit.

Az ukrán kormány február 26-án kezdett nyílvánosan kriptoadományokat gyűjteni az interneten, azonban kezdetben csak bizonyos valutákban volt lehetőség a támogatásra. Az ukrán kormány viszont rövid időn belül más digitális fizetőeszközökkel való támogatásra is kibővítette a lehetőséget.

A kriptovaluták királyának, a bitcoinnak legalizálását már tavaly szeptemberben elfogadta az ukrán parlament. A törvényjavaslatot Volodimir Zelenszkij ukrán miniszterelnök, azonban további módosításokat kérve csak februárban írta alá.

Az adományok mennyiségét látva Zelenszkij elfogadta a további digitális fizetőeszközök használatát is a tegnapi napon. Ukrajna több mint, 100 millió dollár – közel 34 milliárd forint – értékben kapott kriptoadományokat Alex Bornyakov miniszterhelyettes március 9-én tett kijelentése szerint. Az elfogadott törvény feltételeket teremt a virtuális eszközök legális piacának elindításához Ukrajnában.

A törvény konkrétan meghatározza a virtuális fizetőeszközök jogi státuszát, tulajdonjogát és szabályozóit, emellett a regisztrációk követelményeket állapítanak meg a kriptovalutákkal foglalkozó szolgáltatók számára – közölte Ukrajna digitális átalakulásért felelős minisztere.

A kriptovaluták bányászata a jogi szürke zónába esik Ukrajnában, azonban sok kriptovalutánál előforduló magas energiafogyasztás miatt az ország remek lehetőséget teremt a kriptobányászatra az Európához képest alacsony elektromos energia áraknak köszönhetően.

Ajánljuk még