logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az omikron miatt elhalasztják a világ legbefolyásosabb politikai és gazdasági vezetőinek találkozóját

Elmarad a január 17-21. között tervezett davosi Világgazdasági Fórum a koronavírus új változata, az omikron gyors terjedése miatt – jelentették be hétfőn a szervezők. A tanácskozást valamikor a nyár elején tervezik megtartani.

A Világgazdasági Fórum éves találkozóit januárban Davosban szokták megtartani, ez alól csak a 2002-ben New Yorkban megrendezett tanácskozás volt kivétel. A szervezők akkor a találkozó helyszínének megváltoztatásával fejezték ki az amerikai város iránti szolidaritásukat a 2001. szeptember 11-i terrortámadás miatt.

A koronavírus-járvány első hulláma miatt a tavalyi, sorrendben 51. tanácskozást online tartották meg januárban. Akkor még arról volt szó, hogy májusban Szingapúrban már személyes csúcstalálkozó lehet, de ezt később lefújták a járvány miatt.

A davosi tanácskozáson, amelyet egy azonos nevű svájci nonprofit alapítvány, a Világgazdasági Fórum (WEF) szervez, a világ vezető politikai, társadalmi és gazdasági döntéshozói a legégetőbb globális kérdéseket szokták megvitatni, meghatározva a legfontosabb feladatokat.

Ajánljuk még