×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Felháborodtak az osztrák gazdák, hogy egyes üzletekben, átszámítva 47 forint a tojás

 

Egy osztrák áruházlánc most 13 centért (körülbelül 47 forintért) kínált német tojással kelt feltűnést. Az osztrák gazdáknak egyáltalán nem tetszik az ár.

Egy osztrák szupermarketlánc különleges ajánlata sok gondot okoz az osztrák tojástermelők körében, ugyanis a tojás darabját verhetetlen, 13 centes áron tették a polcokra. Az osztrák baromfiipar központi munkacsoportja szerint az olcsó tojás Németországból is érkezik. Franz Karlhuber, a osztrák tojástermelők szóvivője az osztrák állami közszolgálati műsorszolgáltatónak elmondta: „Voltak tárgyalások, és a Penny megígérte, hogy ez egy egyszeri akció” – írták a Heute hírportál cikkében.

Mindazonáltal az osztrák gazdák úgy érzik, hogy az ilyen intézkedések nyomást gyakorolnak rájuk, ugyanakkor több pénzt követelnek termékeikért. Jürgen Hutsteiner felső-ausztriai gazdálkodó számára az okok könnyen megmagyarázhatók: a takarmány sokkal drágább lett, és a termékek árrése meglehetősen kicsi.

Magyarországon a tojás átlagára valahol 40 és 50 forint között mozog, vagyis nem tapasztalható nagy eltérés a két ország tojásárai között.

A címlapfotó illusztráció.