×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lélektani határokat feszeget az Apple új csúcsmodelljeinek árazása

 

Négy csúcsmodellel rukkolt elő az Apple. Versenytársaihoz hasonlóan a kaliforniai gyártó is abban reménykedik, hogy az az 5G-s készülékei megdobják eladásait az év legforgalmasabb időszakában.

Minden évtizedben a technológia változások egy újabb fejezetét hoznak, így az Apple készülékeinél is – mondta Tim Cook vezérigazgató a bemutatón.  „Itt van a következő generáció”  – fűzte hozzá.

Cook minden bizonnyal az 5G technológiára gondolt. Versenytársainál egy évvel később lépett szintet az Apple. A Huawei és a Samsung már egy éve kijött az új technológiai előnyeit maximálisan kihasználó készülékkel.

A második negyedéves eladási adatok is azt mutatják, hogy a kínai és a dél-koreai gyártó elhúzott és a piac 20-20 százalékát tudhatja magáénak.

Az Apple a teljes eladások 14 százalékát adta az április-június időszakban. A Financial Times írása szerint az Apple az év utolsó negyedévében 80 millió készüléket adhat el, ennek zömét már az új csúcsmodellekből.

A világ legnagyobb, mobil szolgáltatóit tömörítő érdekképviseleti szervezet, a GSMA becslése szerint 2025-re a világ népessége számára lesz biztosított az 5G-hez a hozzáférés.

Jelenleg 35 országban több mint száz mobilszolgáltatón keresztül érhető el a technológia.

A most bemutatott iPhone 12 Mini és iPhone 12 készülék 5.4, illetve 6.1 hüvelykes Super Retina OLED kijelzőt kapott.

A drágább prémium szegmensbe érkező iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max készülékek pedig 6,1 és 6,7 hüvelyes méretben, szintén OLED kijelzővel kerülnek a boltok polcaira.

A készülékek 6 magos processzora 50 százalékakkal gyorsabb teljesítményt nyújtanak bármelyik másik eddigi mobiltelefon processzornál.

Az Apple környezetvédelmi okokra hivatkozva kivette a töltőt a dobozokból.

Kiemelték, hogy a jelentős dizájnváltás miatt, a régebbi szériás tokok már nem fognak megfelelően illeszkedni a legújabbak készülékekhez.

Vastagon fog a ceruza

Miközben az amerikai árak az korábbi modellhez képest nem sokat változtak, ez nálunk nem érvényes. Ebben közrejátszik a forint dollar árfolyam kedvezőtlen alakulása.

Az iPhone 12 mini ára az Egyesült Államokban 699 dollárba kerül ami a magyar vásárlóknak 299990 forintos kiadást jelent – derül ki az Apple hivatalos árlistájából.

A Pro Max alapára 479990 forint, de az 512 gigabájtos változatért már 611990 forintot kell majd fizetni.