×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kellemetlen kérdésekre válaszol a négy legnagyobb tech cég vezére

 

Szerdára a kongresszus elé idézte az amerikai képviselőház igazságügyi bizottságának trösztellenes albizottsága az Apple (Tim Cook), az Amazon (Jeff Bezos), a Google (Sundar Pichai) és a Facebook (Mark Zuckerberg) vezetőit – számolt be a Buisness Insider.

Az Egyesült Államok négy legnagyobb tech cége vezetőinek bizonyítania kell, hogy nem sértik meg a piacgazdaság amerikai jogrendben meghatározott előírásait. Ez azt jelenti, hogy egyeduralkodói szintre kerültek-e az adott területen, ezzel ellehetetlenítve a piacot a konkurens vállalatoknak. Ugyanis egyre többen úgy látják, hogy a fent említett cégek korlátok nélkül működnek, nem tartva az esetleges számonkérésről – írta a Buisness Insider.

Ők a leghatalmasabb befolyással bíró cégek, akik hatással vannak arra is, hogy mi történik a világban. Vajon miként használják a birtokolt adatokat, a felhasználói információkat? Erre is igyekszik választ kapni a bizottság – olvasható az üzleti szaklapban.

Olyan kérdések is felmerülhetnek majd, hogy mennyire sértik ügyfeleik magánszféráját, hozzájárulnak-e az álhírek gyarapodásához a puszta létükkel, illetve, hogy szándékosan okoznak-e függőséget felhasználóik körében, nem törődve a következményekkel.

Amennyiben a vádak igaznak bizonyulnak, az USA törvényei lehetőséget biztosítanak arra, hogy a médiamogulok kezében lévő társaságokat feldarabolják kisebb vállalatokra.

Forrás: Business Insider